Vasile Dîncu o compară pe Firea cu Abraham Lincoln

Dîncu Vasile
Dîncu Vasile (Epoch Times România)

Şeful Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, ajuns numărul doi în partid în urma Congresului, a dat de înţeles, într-o intervenţie pentru Europa Liberă, că nu exclude ca Gabriela Firea să fie candidat la prezidenţiale la alegerile din 2024.

"Indiferent dacă doamna Firea a câştigat sau a pierdut, noi am început o nouă etapă în partid odată cu Congresul din august. Nu acum se încheie o etapă, ci s-a încheiat etapa cu Congresul din august. (...) A fost o campanie destul de intensă. Ca să vă spun drept, ca să mă iau după stilul meu personal, toate campaniile sunt murdare, eu aş face un alt stil de campanie", a declarat Vasile Dîncu.

Perspectiva liderului PSD este una optimistă pentru Gabriela Firea, pe care o compară cu fostul preşedinte al SUA Abraham Lincoln.

"Nu pot să accept ideea că Gabriela Firea a pierdut aceste alegeri. În istoria politicii mondiale sunt preşedinţi care au pierdut de multe ori înainte la alegeri şi au câştigat în ultima fază: Lincoln, de exemplu. Fără să facem comparaţii istorice, noi nu vom judeca simplist viitoarea candidatură pentru prezidenţialele din 2024, pe care intenţionăm să le câştigăm şi de data asta cred că vom fi mai inteligenţi decât înainte", a precizat Vasile Dîncu.

Liderul PSD atrage atenţia că partidul are nevoie de o rebranduire şi o schimbare a identităţii spre o stângă modernă.

"Deocamdată, partidele ţin foarte mult la sigla lor, la logo-urile lor şi acest lucru e unul bun. Toţi trebuie să ne schimbăm, va trebui să ne schimbăm identităţile, iar o stânga serioasă asumată cu mulţi intelectuali, cu tineri va putea să facă multe în România", a adăugat Vasile Dîncu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne