Verificarea şcolilor doctorale, dinamitată. Ciucu: PSD este ca o ciumă, rade tot ce poate!

Una după alta, măsurile reformiste ale tehnocraţilor sunt dinamitate de noua putere. Mai nou, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, succesorul lui Mircea Dumitru, a decis că şcolile doctorale din cadrul universităţilor nu vor mai fi evaluate anul acesta, a remarcat nemuţumit liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.03.2017

Pe vremea când era ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru a anunţat procesul de evaluare a şcolilor doctorale, primele vizate fiind "acelea care vulnerabilizează sistemul academic românesc prin faptul că au arătat deja lumii că furtul intelectual nu este un accident". Succesorul său, Pavel Năstase, tocmai a blocat procesul - şi-a exprimat dezamăgirea consilierul general al PNL Ciprian Ciucu.

"Şcolile doctorale din cadrul universităţilor nu vor mai fi evaluate în acest an. Mai lasă PSD-ul ceva în picioare din ce s-a făcut bun până acum? Chestia asta PSD / nonPSD e ca un flux şi un reflux. Câte o guvernare mai orientată spre performanţă face câte ceva după care vine PSD şi distruge. Am văzut filmul acesta de nenumărate ori. E deja un tipar.

Şi oricine vine după PSD iar se va da peste cap ca să treacă cu greu vreo reformă, pentru ca, nu mult după aceea, să fie anulată. Partidul acesta este pur şi simplu împotriva noastră, împotriva românilor, este ca o ciumă, rade tot ce poate!", a declarat Ciprian Ciucu.

Reacţia liberalului vine în contextul în care Pavel Năstase a declarat vineri, la Europa FM, că "planul fostului ministru ca şcolile doctorale să fie evaluate de experţi internaţionali nu mai este de actualitate pentru moment". Detalii aici.

Reamintim că decizia lui Mircea Dumitru a venit în contextul în care plagiatul în rândul înalţilor demnitari (Gabriel Oprea, Petre Tobă etc.) s-a dovedit a fi un sport de anvergură naţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor