Veşti noi despre fetiţa de 8 ani luată cu mascaţii pentru a fi dată în adopţie. Fotografii alături de noua familie

Cazul fetiţei luate cu poliţie de acasă pentru merge în adopţie unei familii româno-americane
Cazul fetiţei luate cu poliţie de acasă pentru merge în adopţie unei familii româno-americane (Captură foto vis Digi24)

Fetiţa de 8 ani care a fost luată cu mascaţii din casa unde a crescut pentru a fi dată în adopţie către o familie cu cetăţenie româno-americană este acum la Craiova, alături de noii săi părinţi. Potrivit Adevărul, care a publicat şi două fotografii cu micuţa, cuplul de cetăţenie româno-americană susţine că fetiţa ar fi acceptat să fie alături de ei, a depăşit şocul iniţial şi se simte bine acum.

"Am avut în permanenţă cu noi un psiholog, am reuşit să comunicăm cu Sorina, să ne apropiem de ea. Fetiţa este bine, încercăm să trecem împreună peste acest moment greu. Ne-am promis că vom fi prieteni, i-am promis Sorinei că atunci când va fi mare o vom lăsa să facă ce îşi doreşte", au spus părinţii adoptivi.

"Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare", au declarat pentru PS News apropiaţi ai familiei.

Familia care a adoptat-o pe Sorina se numeşte Săcărin şi este din Craiova. Soţii Ramona şi Gabriel au cetăţenie româno-americană şi mai au doi copii, un băieţel şi o fetiţă de vârstă apropiată Sorinei. În curând, fetiţa va pleca cu noua familie în SUA.

Sorina, fetiţa adoptată de o familie româno-americană
Sorina, fetiţa adoptată de o familie româno-americană (Adevarul.ro)

(Adevarul.ro)

Între timp, la Baia de Aramă sute de oameni au protestat vineri şi au cerut ca această adopţie să fie anulată. Protestatarii au anunţat că sâmbătă vor veni şi la Craiova pentru a manifesta în faţa Curţii de Apel, dar şi în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, acolo unde este angajată procuroarea care a luat-o cu forţa pe Sorina din casa unde a crescut.

Vineri seară, angajata Direcţiei Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, care a intermediat adopţia Sorinei la familia de români stabilită în SUA, a fost blocată într-o maşină în faţa unui restaurant din Baia de Aramă de către un grup de protestatari.

Reamintim că incidentul în care fetiţa a fost luată cu mascaţii din casa familiei în care se afla în plasament a fost filmat şi a produs valuri de revoltă în spaţiul public. Acum, autorităţile analizează comportamentul procurorului de caz, care, aşa cum se vede şi în materialul video, a luat cu forţa fetiţa pentru a o urca în maşina ce urma s-o ducă la părinţii adoptivi.

În filmare se vede cum micuţa, de frica de a nu fi luată din casa asistentei maternale care o îngrijea de peste 7 ani, se agaţă cu disperare de aceasta stigând-o "mami". Femeia a leşinat în urma şocului emoţional.

Potrivit autorităţilor, procedura de adopţie fusese finalizată legal, după ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă doreşte să adopte copilul şi a refuzat în scris. Detalii aici.

La rândul său, asistenta maternală care a avut grijă de fetiţa susţine că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă. Soţul acesteia declară, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinţi. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne