Victor Chirilă, despre Brexit: ”R.Moldova a ratat pe veci şansa aderării la UE ca stat independent”

Preşedintele Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă susţine că referendumul privind ieşirea Marii Britanii din componenţa Uniunii Europene va afecta şi parcursul european al Republicii Moldova.
Victor Chirilă, Director Executiv, Foreign Policy Association, Chişinau
Victor Chirilă, Director Executiv, Foreign Policy Association, Chişinau (Eugen Horoiu/Epoch Times)

„Brexit înseamnă timpuri incerte pentru UE. Extinderea UE, cu regret, s-a terminat.... De acum încolo, UE va fi preocupată de propria supravieţuire. Iar cât priveşte R. Moldova e trist de tot... Moldova a ratat pe veci şansa aderării la UE ca stat independent.... Suntem singuri în faţa unor furtuni iminente”, a scris Victor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Iritat, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a reacţionat tot pe reţeaua de socializare la spusele expertului : „Cu siguranţă, decizia de astăzi a britanicilor va complica viaţa UE şi a membrilor săi. Asta nu înseamnă că se va pune cruce pe ideea europeană. Văd că cineva deja ne prezice că „Moldova a ratat pe veci şansa aderării la UE” şi se concretizeaza – „CA STAT INDEPENDENT”! Interesantă aluzie... Asta a mai rămas, ca Europa acum să lase totul baltă şi să se ocupe cu modificarea frontierelor în Europa. Autorii declaraţiilor respective trebuie să înţeleagă că orice schimbare a frontierelor în Europa nu se va face fără ruşi. Mai ales într-o Europă slăbită! Aşa că să ne căutăm de treabă, să muncim, să demonstrăm că suntem europeni prin tot ceea ce facem... Şi fără panică!”.

Reamintim că 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea ţării lor din UE.

Citiţi şi: Victor Chirilă: ”Moscova se pregăteşte de alegerile prezidenţiale din R.Moldova”