Victor Ponta, dat în judecată de soţul Alinei Gorghiu

Acuzat cu câtva timp în urmă de fostul premier Victor Ponta de tentativă de corupţie, pe vremea când era ministru în Cabinetul Ponta, economistul Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, s-a ţinut de cuvânt şi l-a dat în judecată pe "tânărul calomniator".
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
01.10.2016

Fostul premier Victor Ponta a susţinut acum câteva luni că, în timpul mandatului său, a primit o informare despre o tentativă clară de corupţie din partea celui care la vremea respectivă ocupa funcţia de ministru delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, motiv pentru care a dispus înlocuirea sa imediată.

În replică, soţul Alinei Gorghiu, care anunţase încă de pe atunci că îl va acţiona în instanţă pe fostul premier, s-a ţinut de cuvânt, astfel că cei doi foşti colegi se vor întâlni acum în faţa unui judecător pentru a tranşa problema.

Potrivit Realitatea.net, care citează surse apropiate lui Isar, fostul ministru îl acuză pe Victor Ponta de calomnie şi cere daune de 100.000 de lei, bani pe care intenţionează să îi doneze unui centru pentru copii din Gorj.

„Nu eu l-am denigrat, aşa am primit informaţii de la instituţiile specializate ale statului, şi eu şi un consilier prezidenţial al lui Băsescu, şi am luat o decizie politică după consultarea cu Crin Antonescu. Dar ştiu că el e procesoman, şi cere de la mulţi oameni mulţi bani”, a reacţionat Victor Ponta.

De unde a plecat totul

Într-una din zilele lunii februarie a acestui an, la sediul DNA din Capitală s-a prezentat Lucian Isar, moment în care Victor Ponta a vorbit despre presupusa tentativă de corupţie de care s-ar face vinovat fostul său coleg.

„Nu cunosc în mod evident motivele chemării la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.), însă pot să spun că în aproape patru ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)!

Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni”, a declarat atunci Victor Ponta.

La scurt timp după declaraţiile sale, Lucian Isar l-a anunţat pe fostul lider PSD că îl dă în judecată pentru calomnie.

„Am vorbit în spaţiul public, de mai multe ori, despre cazuri dureroase pentru domnia sa, OMV, Roşia Montană, Rompetrol şi altele. Probabil că se simte exclus din dezbaterea publică, iar prezenţa mea la DNA, în calitate de martor, la o plângere pe care am formulat-o, i-a oferit pretextul de a mai arunca nişte mizerii în spaţiul media.

Sau a reacţionat, preventiv, panicat. Nu ştiu şi nici nu mă interesează resorturile minciunilor sale. Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei, deoarece îl voi acţiona în justiţie. Oricum are deja experienţă cu instanţele. Un drum în plus sau în minus la tribunal nici nu va conta pentru domnia sa”, a afirmat Lucian Isar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor