Victor Ponta: "În 2016, o să ne confruntăm cu o Opoziţie destul de impotentă"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Într-o cuvântare ţinută la Consiliul Naţional al PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că partidul său se va confrunta în 2016 - an electoral - cu o ”opoziţie destul de impotentă”, care aşteaptă ca DNA-ul să dea jos PSD-ul de la guvernare şi speră ca la anul va câştiga Iohannis alegerile în locul lor, relatează Mediafax.

"În 2016, o să ne confruntăm cu o Opoziţie, din nou o spun între noi, că sigur nu se dă la televizor, destul de impotentă. Întâi au spus că fac majoritate cu domnul Geoană şi domnul Vanghelie. A murit ideea. Acum stau şi aşteaptă că ne va da DNA-ul jos de la guvernare şi or să vină ei. La anul, or să spere că o să câştige Iohannis alegerile”, a declarat Ponta, în lumina scandalului mediatic declanşat de cererile de urmărire penală a lui Darius Vâlcov, ministru de Finanţe şi Dan Şova, fost ministru al Transporturilor. Reamintim în context că, de când au ajuns la Palatul Victoria, pesediştii au avut în Guvern 13 miniştri acuzaţi de corupţie.

Victor Ponta a mai adăugat că singurul lucru pe care trebuie să îl facă actuala coaliţie este să reamintească oamenilor ce au făcut ”pedeliştii care astăzi se numesc penelişti, când au fost la guvernare, şi cât de greu a fost să îndrepte relelor lor”, mai relatează Mediafax.

”Aşa cum în 2010, unii nu credeau că vom câştiga alegerile, poate şi în 2015 mulţi sunt pesimişti. Sunt absolut convins că vom fi din nou pasărea Phoenix, care renaşte din propria cenuşă, că din nou, cei care ne-au cântat prohodul, vor rămâne cu prohodul”, a declarat premierul la finele discursului său, cerându-le colegilor săi de partid să-i fie alături "în toate bătăliile."

La acelaşi Consiliu Naţional unde Ponta a caracterizat PSD-ul drept un Phoenix, Olguţa Vasilescu a profeţit, potrivit lui Cristian Preda, că PSD va dispărea, îngropat de denunţuri la DNA. De altfel, primăriţa Craiovei ar fi fost, potrivit presei, reclamată şi ea la DNA de locuitori ai urbei pe care o conduce în numele partidului social-democrat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne