Victor Ponta: Nu vă faceţi griji, nu va fi nicio afluenţă de români în Marea Britanie (The Times)

Premierul român Victor Ponta.
Premierul român Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.02.2013

Valul de imigranţi care părăsesc România pentru a căuta de lucru în alte părţi din Europa s-a încheiat. Creşterea salariilor, deficitele în scădere şi ratele îmbunătăţite privind locurile de muncă înseamnă că românii nu se vor grăbi spre Marea Britanie atunci când se vor ridica restricţiile în luna ianuarie, scrie premierul român Victor Ponta într-un articol pe care îl semnează în cotidianul britanic The Times, în ediţia de luni.

'Acesta este motivul pentru care Marea Britanie poate fi liniştită. România are nevoie de lucrătorii săi. Ei vor fi ocupaţi să-şi dezvolte propria lor ţară. Nu vă faceţi griji, nu va fi nicio afluenţă de români'', a subliniat premierul român.

Românii au o economie ameliorată acasă. Ei nu au nevoie să vină în Marea Britanie, consideră şeful guvernului de la Bucureşti.

Nu va fi nicio invazie românească în Marea Britanie, economia românească este din nou pe făgaş, iar prinţul Charles este unul dintre cei mai mari fani ai ţării, potrivit premierului român.

Chiar imediat după festivităţile prilejuite de Jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a, prinţul Charles a venit în România pentru a găsi puţină pace şi linişte şi mâncare tradiţională ecologică într-un sat retras, unde deţine o casă. ''România nu poate fi atât de rea, nu-i aşa?'', scrie Ponta.

''Am fost norocos să aud punctul său de vedere despre ţara noastră, admiraţia şi încrederea sa în dezvoltarea noastră viitoare. Şi acesta este unul dintre motivele pentru care, trebuie să mărturisesc, am fost destul de nedumerit de zarva recentă iscată în mass-media britanice privind iminenta 'invazie' românească în Marea Britanie'', a relevat demnitarul român.

''Să nu vă fie frică de noi, românii. Veniţi aici, haideţi la o bere'', titrează The Times într-un comentariu la articolul semnat de Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor