VIDEO. Ciobănesc caucazian uriaş adus din România devine vedetă în Boston

Foto: (Screenshot/Viralhog)
Tyler Wilson
30.04.2024

Chiar dacă are o înălţime de 1,80 metri şi o greutate de peste 90 de kilograme, Yogi, un ciobănesc caucazian, se crede câine de companie şi a stârnit mult interes pe internet.

Laura Murphy, în vârstă de 33 de ani, este casnică şi locuieşte împreună cu familia în Boston, Massachusetts. Atunci când ea îl scoate pe Yogi la plimbare, trecătorii îl privesc uimiţi.

"Oamenii cred că de fapt plimbăm un leu sau un urs sau ceva de genul acesta", a declarat Laura Murphy pentru Epoch Times. "Opresc maşinile, se opresc indiferent ce fac şi întreabă «Ce rasă este? Pot să fac o fotografie cu el?»"

Yogi cu doamna Murphy şi cu fiul ei. (Prin amabilitatea Laurei Murphy)
Yogi cu doamna Murphy şi cu fiul ei. (Prin amabilitatea Laurei Murphy)

Deşi Yogi, din rasa ciobănesc caucazian, îi surprinde pe mulţi oameni, familia Murphy ştia exact ce va urma atunci când a trecut prin lungul proces de aducere a lui Yogi în Statele Unite.

"Yogi, care va împlini 5 ani în iulie, a venit din România.", a povestit Laura Murphy.

Câinele uriaş blând, care avea doar 10 săptămâni când a ajuns la familiei Murphy, a făcut o lungă călătorie până la noua lui casă, fiind nevoit să schimbe două zboruri - primul spre Franţa şi al doilea spre Boston.

Soţii Murphy au trebuit să demonstreze persoanei de unde l-au luat că sunt pregătiţi să aibă grijă de un câine atât de special. În afară de faptul că trebuiau să arate că au suficient spaţiu - locuinţă şi curte - pentru un animal de mărimea lui Yogi, au trebuit să demonstreze că au pregătit şi un sistem de dresaj. În cazul în care criteriile de mai sus nu erau îndeplinite, "crescătorul pur şi simplu alegea pe altcineva care dovedea că este mai potrivit să aibă un câine din această rasă".

Însă familia Murphy a trecut cu succes prin procesul istovitor de transportare a lui Yogi peste graniţele internaţionale. Ei analizau această rasă specială de ceva vreme, după ce au avut anterior alte rase de câini. Ciobănescul caucazian are reputaţia de a fi un câine de familie bun, care se poate adapta bine şi la fermă şi are instincte puternice de pază. Toate acestea au fost caracteristici care au fost căutate de familie.

După cercetări amănunţite, au găsit un crescător în România.

Yogi, care este alături de membrii familiei de aproape cinci ani, are legături profunde cu fiecare dintre ei, dar în special cu Brayden Murphy, instalator de meserie, în vârstă de 32 de ani, şi cu cel de-al treilea fiu, Donovan, care a crescut alături de Yogi.

Printre preferinţele lui Yogi sunt luptele cu Brayden Murphy, atunci când acesta se întoarce de la serviciu.

"Pentru alţi oameni ar putea părea înfricoşător din cauza modului în care comunică şi mârâie", a spus Laura Murphy. "Dar el este doar jucăuş, iar mie îmi place să îi văd sărind şi luptându-se unul cu celălalt."

Yogi cu domnul Murphy. (Captură de ecran/Viralhog)
Yogi cu domnul Murphy. (Captură de ecran/Viralhog)

Nebuniile prosteşti ale lui Yogi nu numai că l-au făcut simpatic membrilor familiei sale, dar a captat şi atenţia a milioane de oameni din întreaga lume prin intermediul reţelelor de socializare. Vorbind despre unul dintre videoclipurile sale care a devenit viral, doamna Murphy a spus: "Era un videoclip în care Yogi se ridică de pe canapea, iar el s-a cam întins peste fiul meu cel mare, care era pe o pătură frumoasă, şi a trebuit să îl trag pe fiul meu de sub el. Yogi nu avea nicio că ce face ar putea avea consecinţe şi că se tolănea peste fiul meu".

Chiar dacă Yogi cântăreşte 90 de kilograme, încă îi place să se cuibărească lângă membrii familiei, iar aceştia sunt încântaţi când se află cu el.

"Încă se crede atât de mic cât să nu ne zdrobească complet cu greutatea lui", a spus doamna Murphy. "Pur şi simplu îl îmbrăţişez pentru că mi se pare foarte amuzant şi îmi place că vrea să stea cu noi, având în vedere că rasa aceasta este una foarte independentă. "

Doamna Murphy savurează cu adevărat fiecare amintire cu Yogi şi se bucură să împărtăşească cu ceilalţi isprăvile pe care le face acesta.

"Fiecare zi este o amintire fericită trăită alături de el", a spus ea. "Sper să trăim mulţi ani fericiţi împreună cu el."

Yogi cu copiii lui Murphy. (Prin amabilitatea Laurei Murphy)
Yogi cu copiii lui Murphy. (Prin amabilitatea Laurei Murphy)

Deşi videoclipurile lui Yogi au primit până la 20 de milioane de vizualizări, există motive mult mai profunde şi mai semnificative pentru care familia Murphy îşi adoră atât de mult "ursuleţul de pluş".

Potrivit doamnei Murphy, Yogi îşi ia în serios rolul de câine de pază. Îi place să protejeze familia şi casa şi se asigură că toţi sunt în siguranţă, ajutând la îndepărtarea de pe proprietate a potenţialilor intruşi, cum ar fi veveriţele, coioţii şi iepuraşii.

"Ştiu că suntem în siguranţă cu el atât timp cât este în casă", a declarat doamna Murphy. "Cred că întregul cartier este în siguranţă pentru că el este prin preajmă".

În general, Yogi este foarte prietenos şi fericit când se află cu toţi membrii familiei Murphy. Dar când vin curierii, îi sperie datorită înălţimii lui când sare pe fereastră.

"Am întâlnit câţiva tipi care au căzut în fund", a spus doamna Murphy. " Pur şi simplu nu se aşteptau să vadă un animal atât de mare sărind pe fereastră".

Foto: (Prin amabilitatea Laurei Murphy)
Foto: (Prin amabilitatea Laurei Murphy)

De asemenea, Yogi a luat parte la câteva momente speciale petrecute în familie alături de soţii Murphy.

Când doamna Murphy era însărcinată cu cel de-al patrulea fiu, Lehan, Yogi a rămas aproape de ea şi părea să ştie că poartă în pântec un copil.

"Când l-am adus acasă pe fiul meu, Lehan, [Yogi] s-a ataşat imediat de el şi mă atenţiona ori de câte ori fiul meu făcea cel mai mic zgomot, pentru că voia să îl verific imediat", a declarat doamna Murphy. "După ce fiul meu a decedat brusc şi pe neaşteptate, Yogi încă îi verifica pătuţul din când în când şi se văita, capul lui depăşind partea de sus a pătuţului deoarece este foarte înalt chiar şi în patru labe. Putea să vadă cu uşurinţă înăuntru şi a văzut că Lehan nu mai era acolo. L-am văzut plângând alături de noi."

Yogi alături de familia Murphy în timp ce îşi aminteşte de Lehan. (Prin amabilitatea Laurei Murphy)
Yogi alături de familia Murphy în timp ce îşi aminteşte de Lehan. (Prin amabilitatea Laurei Murphy)

Foto: (Prin amabilitatea Laurei Murphy)
Foto: (Prin amabilitatea Laurei Murphy)

Pentru oricine doreşte să aibă un câine ca Yogi, doamna Murphy sugerează să se intereseze despre modul în care trebuie îngrijiţi câinii din această rasă şi despre dresaj.

"Am avut o dresoare care a lucrat cu Yogi", a spus doamna Murphy. "Din fericire, ea i-a alocat suficient timp pentru că Yogi era doar un căţeluş".

Foto: (Prin amabilitatea Laurei Murphy)
Foto: (Prin amabilitatea Laurei Murphy)

În plus, din moment ce Laura Murphy este casnică, ea a putut petrece mult timp cu Yogi.

"Sunt câini de pază foarte buni cu familia dacă sunt trataţi corespunzător, dar trebuie să se afle într-un cadru potrivit pentru a se dezvolta. Îşi iau foarte în serios rolul de câini de pază şi nu seamănă cu câinii de pază tipici.", a spus aceasta.

"Sunt câini uimitori care sunt cu siguranţă capabili să fie dresaţi, să arate afecţiune, dar par nişte uriaşi prostuţi. Sunt cu adevărat o rasă frumoasă şi unică, care merită toată dragostea şi respectul din lume. Sunt onorată că Yogi este în vieţile noastre şi mă bucur cu adevărat să vorbesc despre el cu lumea, explicându-le oamenilor despre el şi despre rasa lui sub toate aspectele."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor