Viena: A 21-a ediţie a Life Ball de luptă împotriva SIDA a avut ca temă 1001 de nopţi

A 21-a ediţie a Life Ball de luptă împotriva sida a avut ca temă '1001 de nopţi'
A 21-a ediţie a Life Ball de luptă împotriva sida a avut ca temă '1001 de nopţi' (SAMUEL KUBANI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.05.2013

Mii de persoane au participat sâmbătă seară, la Viena, într-un decor din 1001 de nopţi, la a 21-a ediţie a Life Ball de luptă împotriva SIDA, alături de celebrităţi ca fostul preşedinte american Bill Clinton, cântăreţul Elton John şi actriţa indiană Aishwarya Rai Bachchan, transmite AFP.

Sultani, Şeherezade, spirite bune şi rele au înfruntat timpul răcoros în haine destul de subţiri, în faţa primăriei transformate cu acest prilej în palat oriental. A fost aleasă tema 1001 de nopţi pentru această serată extravagantă, cea mai importantă manifestare europeană de luptă împotriva SIDA.

A avut loc o paradă în aer liber a designerului italian Roberto Cavalli, pe un podium în formă de panglică roşie. Bill Clinton şi Elton John şi-au reprezentat fiecare fundaţia umanitară. Au mai fost prezente cântăreaţa Fergie, ambasadoare a fundaţiei americane împotriva sida AmfAR, actriţa Hillary Swank sau modelul ceh Karolina Kurkova.

Aishwarya Rai Bachchan, ambasadoare a bunăvoinţei pentru ONUSIDA, a pus accentul pe prevenirea la femei şi copii. 'Ne ocupăm la ONUSIDA de informarea femeilor, le spunem să nu le mai fie teamă că vor fi stigmatizate de societate. Aveţi acces la tratament, mergeţi şi trataţi-vă', a spus vedeta de la Bollywood la o conferinţă de presă organizată sâmbătă.

Premiul Life Ball Crystal of Hope, care recompensează anual o iniţiativă în lupta împotriva SIDA, i-a revenit proiectului Girl Effect, care promovează în mai multe ţări educarea adolescentelor, ajutate să evite căsătoriile forţate, sarcinile precoce şi posibila contaminare cu HIV.

Fiecare contribuie cu ce poate: participanţii simpli dau între 75 şi 150 euro, în timp ce VIP-urile participă la o licitaţie în scop de binefacere. La Life Ball au venit anual circa 40.000 de spectatori, anul trecut strângându-se 2,1 milioane de euro. Jumătate din sumele strânse se repartizează între asociaţiile de luptă împotriva SIDA din Austria, iar cealaltă jumătate este destinată unor proiecte din străinătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor