Violeta Alexandru: Guvernul se împrumută cu 1,6 MILIARDE ÎN FIECARE LUNĂ. Miliarde de euro!!! Adică 19,2 miliarde pe an

Violeta Alexandru (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
11.11.2023

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a tras un semnal de alarmă despre cel mai nou proiect al pensiilor promovat de Guvernul Ciolacu.

"Felul cum a fost adoptat acest nou proiect al pensiilor - circul de ultim moment înaintea şedinţei de guvern despre cum sunt sau nu sunt bani (că tot nu e clar!) pentru aplicare în 2024 şi mai departe - arată cât de iresponsabili sunt. Sunt puşi doar pe luat voturi. Şi unii şi alţii. Şi PSD şi PNL", a declarat Violeta Alexandru.

Cum stă de fapt treaba

"Nu au spus până în ultima clipă că există pericolul să nu fie bani ori ăsta e primul lucru pe care îl spui când te apuci de o asemenea reglementare. Că de promis e uşor. Ce guvern responsabil e acesta care se trezeşte în ultimul moment că ar putea să nu fie bani când o să vină momentul să şi aplice. Cam cum se simt oamenii în aceste condiţii?

Din ce spun ei, de fapt, ar fi o singură creştere a pensiilor pentru toată lumea, cea obligatorie, cea cu rata inflaţiei. Asta este, pe definiţie, creştere a pensiilor. În septembrie (dacă au fonduri) se vor adăuga nişte bani (puţini) la unele pensii. Doar UNII pensionari ar vedea nişte bani. Alţii – nu. Vorbim despre ceva bani rezultaţi în urma punctelor şi punctuleţelor/împărţirii la 25 (un stagiu mediu) în loc de 35 (stagiul complet) când, de fapt, adevărata problemă e că banii nu mai au nicio valoare.

La ce preţuri sunt, 50 de lei la pensie nu ajută. Oamenii vor fi frustraţi. Şi dacă ar dubla pensiile, ele nu fac faţă preţurilor. Care nu se mai întorc unde au fost. La nimic. Ca să fie clar: ei ne-au dus în această situaţie. Acest guvern PSD şi PNL a generat inflaţia."

Operaţiunea "Salariaţi contra pensionari"

"Mai mult ca oricând, prin discursurile lor, îi învrăjbesc pe cei care muncesc împotriva pensionarilor, spunând că vine un NOU val de creşteri de taxe (şi încă unul cum nu s-a mai văzut) pe munca celor activi din sectorul privat (cine a mai rămas în ţară) ca să fie bani pentru pensii. Oamenii care muncesc vor ajunge să spună că ei nu au venituri să trăiască decent dar muncesc pentru pensionari. Îi vor întoarce pe unii contra celorlalţi.

Ei, la Guvern, sunt puşi pe cheltuit, nu iau nicio măsură de reformă serioasă în sistemul public şi în legătură cu cheltuielile publice în general iar mediul privat trebuie jupuit până la os.

Nu vor fi bani pentru că - la ce vremuri sunt - oamenii nu cresc salariile iar din contribuţii pe salarii mici (înregistrate oficial) nu strângi suficient pentru pensii mărite.

Nu merge economia - nu sunt salarii bune, nu sunt venituri, nu sunt contribuţii la buget pentru plata pensiilor.

Nu merge bine economia - poţi să tipăreşti bani dar nu faci decât să dai plastic oamenilor pentru că nu le ajung banii la ce preţuri sunt ca urmare a inflaţiei generate de acest Guvern."

Guvernul se împrumută tot mai mult

"Ce face acum guvernul PSD/PNL este să se împrumute. Asta, da, asta face! Economia nu e partenera acestui guvern. Nu se văd investiţii, poftă de a face business, de a deschide locuri de muncă în ţară. Aşa stând lucrurile, se împrumută cu 1,6 MILIARDE ÎN FIECARE LUNĂ. Miliarde de euro!!! 1,6 x 12 luni= 19,2 miliarde pe an.

Avem senzaţia, pentru că pare linişte, că totul este în regulă dar nu este. E doar tăcere pentru că plătesc să fie tăcere. Nicio dezbatere, niciun răspuns miilor de întrebări şi mesaje pe această nouă lege. Pe principiul: nu ne interesează ce nelinişti aveţi.

Cam aşa arată lucrurile. Vă mint în faţa şi vă păcălesc."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor