Viorica Dăncilă anunţă că PSD va contesta ce s-a întâmplat în diaspora

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Şefa PSD Viorica Dăncilă s-a arătat nemulţumită vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi a anunţat că partidul său va contesta acest lucru.

"Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu ştim cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparenţă şi cred că să trimiţi două buletine odată cu toţii candidaţii şi pentru turul unu şi pentru turul doi nu este un lucru bun", a precizat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente a explicat, tot vineri, situaţia celor 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea.

"Au fost primite şi înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara zilei de 24 noiembrie, după ora 21:00. În cazul în care pe buletinul de vot opţiunea pe care a selectat-o alegătorul nu se regăseşte în turul doi, adică candidatul selectat nu se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la turul al doilea, votul va fi anulat, este considerat nul. Alegătorii care au optat pentru vot prin corespondenţă le-au fost expediate deodată ambele plicuri cu ambele buletine de vot pentru cele două tururi de scrutin. Nu ar fi fost timp fizic că ele să fie expediate abia după ce Curtea Constituţională ar fi validat rezultatul alegerilor şi s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidaţi care să participe, prin urmare ele au fost trimise anticipat, buletinul de vot a avut exact acelaşi format, iar alegătorii ar fi trebuit să aştepte până la turul al doilea să-şi exprime opţiunea de vot şi să expedieze plicul abia după ce ar fi aflat care sunt cei doi candidaţi care merg mai departe", a explicat reprezentantul AEP.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al AEP le recomandă alegătorilor să voteze pentru turul doi după ce rămâne lista definitivă cu cei doi candidaţi care merg în turul al doilea.