Virusul Wuhan: Cehia îşi închide graniţele pentru călătorii din 15 ţări

Epidemie cu virus Wuhan în China
Epidemie cu virus Wuhan în China (PETER PARKS / AFP / GettyImages)

Republica Cehă îşi va închide graniţele pentru călătorii care trec din Germania şi Austria şi va interzice, de asemenea, intrarea străinilor care provin din alte ţări cu risc pentru răspândirea epidemiei de coronavirus Wuhan, a declarat joi premierul Andrej Babis.

Cehii vor fi, de asemenea, împiedicaţi să călătorească în aceste ţări, precum şi din şi în alte ţări considerate riscante, începând de sâmbătă (2300 GMT vineri).

Lista completă include alte ţări membre ale UE: Italia, Suedia, Norvegia, Franţa, Olanda, Belgia, Spania şi Danemarca, precum şi Marea Britanie, Elveţia, China, Coreea şi Iran.

De asemenea, vehiculelor de transport public internaţional cu mai mult de nouă locuri li se va interzice trecerea frontierelor.

În condiţii de urgenţă declarate timp de 30 de zile, guvernul de la Praga a interzis, de asemenea, transportul internaţional de pasageri, dar a menţinut deschisă activitatea de marfă.

Babis a declarat într-o conferinţă de presă că guvernul va interzice, de asemenea, evenimentele publice cu peste 30 de persoane şi va impune închiderea centrelor sportive, serviciilor spa şi galeriilor.

Restaurantele trebuie să închidă până la 8 p.m., iar băuturile răcoritoare la centrele comerciale vor fi interzise cu totul.

Unele puncte de trecere a frontierei urmează să fie închise, în timp ce altele să fie gestionate de Poliţie. Se vor face excepţii pentru străinii cu reşedinţa în Cehia şi angajaţii companiilor transnaţionale.

Republica Cehă a raportat joi 96 de cazuri de coronavirus, până acum nefiind raportat niciun deces.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe