Coronavirus. Guvernul le cere primăriilor din Capitală şi Ilfov să identifice urgent spaţii izolate pentru carantină

Antonel Tănase
Antonel Tănase (sgg.gov.ro)

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a cerut, joi, primarului general al Capitalei, primarilor celor şase sectoare ale Bucureştiului, precum şi primăriilor din judeţul Ilfov să identifice de urgenţă spaţii izolate de cazare, destinate carantinării. În plus, Tănase le-a mai solicitat să ia rapid toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus şi pentru protejarea populaţiei.

“Fac un apel urgent la Primăria Capitalei, la primăriile de sector din Bucureşti şi din judeţul Ilfov să îşi constituie Comitetele pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să identifice rapid spaţii izolate de cazare, destinate carantinării, pe care să le pună la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să comunice situaţia exactă a acestora Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României. Trebuie să lăsăm deoparte disputele politice mărunte şi personale şi să ne ocupăm în mod eficient de prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID – 19”, a declarat Antonel Tănase.

De asemenea, Tănase a ţinut să atragă atenţia primarilor că, în condiţiile amplificării crizei generate de coronavirusului “Wuhan”, trebuie să respecte legislaţia în vigoare din domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, precum şi hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Apelul lui Antonel Tănase vine în contextul în care, miercuri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat care sunt noile măsuri luate în vederea limitării răspândirii infecţiei cu coronavirus pe teritoriul României.

Astfel, începând de joi, 12 martie, sunt interzise activităţile culturale, religioase, ştiinţifice şi de divertisment care presupun participarea unui număr mai mare de 100 de persoane. În plus, se suspendă activitatea didactică din învăţământul superior, iar instituţiile publice vor avea obligatoriu programul decalat, astfel încât să se evite aglomerarea în mijloacele de transport în comun. Măsurile au caracter temporar până la 31 martie, dar există posibilitatea prelungirii termenului de aplicare. Alte detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne