Virusul Wuhan face ravagii în nordul Italiei: A fost înregistrat al 4-lea deces

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan
Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Italia înregistrează cel de-al patrulea deces provocat de virusul Wuhan care a asediat nordul ţării peninsulare.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani din Bergamo, iar moartea sa ridică la 3 numărul deceselor provocate de virusul Wuhan înregistrate în regiunea Lombardia. Ce-a de-a patra victimă a fost înregistrată în regiunea Veneto.

Între timp, cazurile de persoane contagiate cu coronavirus în Lombardia au depăşit cifra de 200, reprezentând cel mai mare focar din afara Asiei. Cel puţin 10 oraşe din nordul Italiei sunt acum în carantină.

Singurele cazuri din sud au fost până acum un cuplu de chinezi din Roma, care au avut rezultate pozitive la teste la începutul acestei luni.

Au fost închise şi Domul din Milano precum şi Teatrul Scala. Totodată, Veneţia a suspendat carnavalul ce ar fi trebuit să se desfăşoare zilele acestea pe străzile oraşului, iar în Roma au fost suspendate concursurile naţionale.

De asemenea, unele meciuri de fotbal au fost anulate, iar altele s-ar putea juca fără spectatori. În unele oraşe au fost închise şcolile, restaurantele şi barurile.

La Milano, Bursa era luni în cădere liberă, anunţa Corriere della Sera.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, Iran, Italia sau Vietnam. Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confruntă cu o izolare internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe