Virusul Wuhan: Primăria Capitalei "găzduieşte" într-un spaţiu secret persoanele suspectate de infectare

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni, la Parlament, că Primăria Bucureşti a pus la dispoziţie "un spaţiu adecvat" pentru persoane suspectate că ar fi infectate cu coronavirusul Wuhan şi care trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. În plus, edilul PSD a precizat că, în prezent, acolo se află două persoane.

“Pe acest subiect, domnul secretar de stat, Raed Arafat, face toate comunicările publice. Aşa este şi normal şi legal. Pot să confirm doar faptul că atât săptămâna trecută, cât şi în weekend am ţinut permanent legătura cu Raed Arafat în cadrul Comitetului de situaţii de urgenţă la nivelul municipiului Bucureşti şi împreună am luat toate măsurile care se impun. Este adevărat, am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie supuse carantinei în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei”, a explicat Firea, citată de Agerpres.

De asemenea, edilul a susţinut că nu poate dezvălui unde se află respectiva locaţie, dând în acelaşi timp asigurări că s-au luat măsuri astfel încât atât cele două persoane găzduite deja acolo, cât şi ceilalţi potenţiali pacienţi vor putea să se simtă în siguranţă.

“Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă”, a precizat Firea, adăugând că locaţia are o capacitate maximă de 100 de locuri.

În plus, Gabriela Firea a menţionat că în locaţia respectivă ajung persoane care s-au aflat în zona în care a fost depistat virusul şi se întorc în România.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite şi Vietnam.

Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confruntă cu o izolare internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne