Vlad Pascu rămâne în arest preventiv la penitenciarul Poarta Albă. Sentinţă definitivă

Vlad Pascu
Vlad Pascu (Facebook.com)

Vlad Pascu, autorul accidentului fatal de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv la penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat de opt luni, după ce acesta ceruse Tribunalului Constanţa să fie arestat la domiciliu pentru a-şi continua studiile. Decizia instanţei, care a respins cererea, este definitivă.

“Având în vedere că este un caz extrem de mediatizat, fără să înţeleg argumentele concrete pentru care se face acest lucru, mai avem un asemenea accident inclusiv la Alba Iulia unde inculpatul este în arest la domiciliu. Prin urmare, astăzi cred că era obligatorie prezenţa inculpatului”, a spus avocatul inculpatului, citat de Europa FM.

Potrivit sursei citate, judecătoarea a explicat însă că cel care a cerut intrarea prin videoconferinţă a fost chiar Vlad Pascu. Invitat să vorbească, inculpatul a spus că nu se consideră un pericol social, că regretă tragedia provocată de el şi a dat asigurări că va executa pedeapsa judecătorilor, respectând obligaţiile pe care le va stabili instanţa.

Reamintim că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. La termenul din 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne