Vlad Voiculescu: PSD nu e de partea funcţionarilor, ci a propriilor baroni şi interese. Cine se opune este eliminat

Se spune că PSD este de partea funcţionarilor publici, de partea celor care lucrează la stat, însă adevărul este că PSD este pur şi simplu de partea PSD, a propriilor baroni şi interese, iar cine se opune este ameninţat, tras pe linie moartă sau eliminat, a acuzat tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Noua putere încearcă readucerea Inspecţiilor Sanitare de Stat sub controlul baronilor locali, după ce tehnocraţii remediaseră problema, situaţie care a dat naştere la tensiuni inclusiv în interiorul sistemului. Sute de inspectori sanitari au semnat un document prin care se opun demersului, însă iniţiativa lor le-ar fi adus ameninţări din partea şefilor, lucru care i-a stârnit indignarea fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Se spune că PSD este de partea funcţionarilor publici, de partea celor care lucrează la stat. Ei bine, nu. PSD este pur şi simplu de partea PSD, a propriilor baroni şi a propriilor interese. Dacă cineva se opune acestor interese este ameninţat, tras pe linie moartă sau eliminat. Ancheta tolo.ro este revelatoare. Majoritatea spitalelor din această ţară aparţin autorităţilor locale. Concursurile sunt de formă şi managerii răspund baronilor locali, aproape fără excepţie.

Independentă rămăsese Inspecţia Sanitară de Stat, a cărei coordonare o centralizasem noi (tehnocraţii care nu îşi iubesc ţara, sic!) la Ministerul Sănătăţii. Şi acest lucru a fost deja desfăcut de actualul guvern şi de actuala coaliţie. Fără argumente, fără explicaţii. Că doar au fost votaţi... şi asta le dă dreptul la orice", a declarat Vlad Voiculescu, care şi-a exprimat şi în trecut nemulţumirea pe acest subiect.

Reacţia tehnocratului vine în contextul în care, potrivit unei investigaţii tolo.ro, sute de inspectori sanitari au semnat un document prin care se opun trecerii în subordinea şefilor numiţi politic în judeţe, iniţiativă ce le-ar fi adus ameninţări din partea şefilor judeţeni ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi a ministrului Sănătăţii Florian Bodog.

"Şefii judeţeni ai DSP-urilor au aflat şi au început să-şi ameninţe oamenii. Ministrul Florian Bodog a convocat o şedinţă de urgenţă la MS, în care au încercat să depisteze cine sunt autorii iniţiativei. Deşi oamenii făcuseră un lucru normal, ei s-au speriat", a dezvăluit un inspector sanitar.