Vladimir Putin este inaugurat luni în funcţia de preşedinte al Rusiei

Vladimir Putin. (ALEXEY DRUZHININ / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
07.05.2012

Vladimir Putin va fi inaugurat luni în funcţia de preşedinte al Rusiei, în cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin.

Putin se va întoarce la preşedinţie după o absenţă de patru ani, în care a fost premier. Preşedintele în exerciţiu, Dmitri Medvedev, este un aliat apropiat al lui Putin.

Acesta din urmă a câştigat un al treilea mandat în urma alegerilor controversate din luna martie.

Duminică, miii de manifestanţi care se opun întoarcerii lui Putin la Kremlin s-au bătut cu forţele de ordine la Moscova. Mai multe persoane au fost rănite, iar peste 400 au fost reţinute.

Putin va rosti jurământul prezidenţial în Marele Palat de la Kremlin, într-o sală ce a servit ca sală a tronului pentru ţarii Rusiei.

Întrega ceremonia de învestitură se va desfăşura în trei săli de la Kremlin.

Evenimentul va fi deschis de garda de onoare care va prezenta simbolurile funcţiei prezidenţiale: steagul, emblema oficială şi o copie specială a Constituţiei, care este păstrată în biblioteca prezidenţială.

În timpul ceremoniei vor fi trase 30 de salve de tun, în onoarea noului lider de la Kremlin.

Costul acestui eveniment se ridică la 26 de milioane de ruble (878.400 de dolari).

Aproximativ 1.000 de persoane au fost invitate să ia parte la ceremonie: parlamentari, miniştri, oficiali ai Administraţiei Prezidenţiale, guvernatori, personalităţi ale vieţii culturale, oameni de ştiinţă, reprezentanţi ai mass-media şi diplomaţi.

Potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale, oaspeţii se vor putea delecta cu specialităţi culinare ruseşti, votcă, vin şi şampanie.

Ceremonia de învestitură nu s-a schimbat aproape deloc de la introducerea sa. Totul se desfăşoară în acelaşi ritm, în aceleaşi săli.

Dacă îşi va încheia mandatul de şase ani, Putin va fi preşedintele care va conduce cel mai mult Rusia după Iosif Stalin. El se confruntă, însă, cu numeroase probleme: sistemul politic pe care l-a creat a început să se fisureze, creşterea economică încetineşte, violenţele în regiunea volatilă a Caucazului de Nord continuă. În plus, modul în care ca reacţiona la valul de contestare populară izbucnit în luna decembrie va fi un test cheie pentru administraţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor