Voiculescu îi avertizează pe Negoiţă, Băluţă şi Piedone: S-a terminat cu bairamul. Toate cazurile de corupţie merg către Parchet

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Screenshot)

Vlad Voiculescu, propus viceprimar al Capitalei de către USR-PLUS, le-a transmis luni, într-o conferinţă de presă, candidaţilor aleşi primari în sectoarele 3, 4 şi 5, Robert Negoiţă, Daniel Băluţă şi Cristian Popescu Piedone, că “banchetul, bairamul şi furtul din banul public s-au terminat” şi i-a avertizat că va cere intervenţia procurorilor pentru hoţiile găsite.

“Celor câţiva primari de la alte partide, care după toate probabilităţile ar putea să rămână în funcţie – domnul Negoiţă, domnul Băluţă, posibil domnul Piedone – le transmit că banchetul s-a terminat, bairamul s-a terminat. Chiar de vor reuşi să facă majorităţi, ceea ce nu le doresc şi nu le doresc bucureştenilor, în Consiliul Local, nu vor avea o Primărie Generală şi în general nu vor avea partenerii pe care i-au avut în vremea de tristă amintire a PSD. Bairamul s-a terminat, furtul din banul public s-a terminat. La fel, dacă ştiu că sunt corupţi, mai bine să plece singuri. Nu va exista niciun caz în care un caz de corupţie găsit într-unul dintre spitale, într-una dintre şcoli, într-una dintre grădiniţe, în orice altă instituţie a Primăriei Municipiului Bucureşti şi presupunerea mea este că şi a primăriilor de sectoare şi promisiunea este că, cel puţin în Sectoarele 1, 2 şi 6, orice caz de corupţie va merge către Parchet”, a afirmat Voiculescu.

De asemenea, fostul ministru al Sănătăţii a ţinut să le ofere asigurări celor care “ne-au votat, ne-au acordat încrederea” că noua conducere a Primăriei Capitalei nu îşi va bate joc de ei.

“Un partid democratic e doar atât de bun cum este media membrilor săi. Dacă sunteţi oameni buni, oameni cinstiţi, care vor să schimbe lucrurile în ţară, veniţi alături de noi, la Bucureşti, oriunde în ţară. Nu o să ne batem joc de încrederea dumneavoastră, de votul dumneavoastră, nici în felul în care acţionăm, nici în felul în care interacţionăm cu alte partide. Celor de la PNL, mai ales PNL Bucureşti, le spun că au în noi un partener loial atât timp cât respectăm principiile despre care am mai discutat”, a adăugat Voiculescu.

Totodată, Vlad Voiculescu i-a avertizat pe cei vinovaţi de acte de corupţie să plece acum din funcţiile lor şi să îi deconspire şi pe alţii corupţi ca ei. În plus, Voiculescu a negat afirmaţiile că vor fi închise anumite spitale sau că vor fi privatizate spitalele de stat.

“Celor din primărie, mai ales din domeniile sănătate şi educaţie şi celelalte de care mă voi ocupa direct, le transmit că dacă sunt oameni cinstiţi şi vor să facă treaba în continuare n-au nimic a se teme. Dacă sunt corupţi, ar trebui să plece acum. Dacă au săvârşit vreun act de corupţie în ultimii ani, ar trebui să plece acum. Dacă au colegi corupţi, o să trebuiască să spună lucrul asta. Celor din spitale, medicilor care poate au fost minţiţi că se intenţionează privatizarea spitalelor de stat sau închiderea unor spitale, sau împiedicarea în orice fel a performanţei, le spun să nu asculte de aceste lucruri, le spun că nu e cazul. N-au nimic a se teme, din contră. O să încurajăm performanţa la orice nivel, indiferent de preferinţele politice ale unui medic, ale unei asistente, ale unui manager de spital, fie că au fost pronunţate sau nu”, a mai susţinut Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne