Voiculescu, indignat. Povestea doctoriţei ajunsă secretar de stat, la sugestia lui Tobă, care nu voia să plece

Tehnocratul Vlad Voiculescu a relatat povestea unei doctoriţe ajunsă secretar de stat, la sugestia fostului ministru Petre Tobă, care nu mai voia să plece din Guvernul Cioloş.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Citind o investigaţie realizată de jurnaliştii de la Realitatea, intitulată "Statul român, în concediu medical", fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a amintit "ceva ce merită povestit".

"A fost odată un medic primar medicină internă şi medic specialist gastroenterologie la Spitalul MAI - Spitalul de Urgenţă Prof. Dr. Dimitrie Gerota. Un medic gradat, deci. Doamna doctor îi fusese recomandată călduros domnului ministru Achimaş (predecesorul lui Voiculescu - n.r.) de către domnul ministru Tobă. A fost numită consilier şi mai apoi Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii", şi-a început povestea tehnocratul.

Nu mult după ce a preluat Ministerul Sănătăţii, după o primă evaluare, Vlad Voiculescu a rugat-o pe doctoriţă să îşi prezinte demisia, rugând-o să rămână în calitate de consilier pentru a-şi continua ce avea de continuat.

"Doamna doctor mi-a spus că orice poziţie în afară de cea de Secretar de Stat este sub demnitatea dânsei, după care mi-a spus că ar vrea să mai rămână pentru X săptămâni pe funcţie, ca să nu îi stric aranjamentele. I-am spus că din păcate nu se poate, pentru că noi avem puţină treabă la minister, şi timpul este scurt. Ce a urmat mi-a arătat o nouă faţă a sistemului nostru public. Ce credeţi? Doamna doctor a intrat în concediu medical. Avea palpitaţii, deh. Concediu medical pentru exact X săptămâni, cât îşi dorea doamna. Actele doveditoare pentru concediul medical veneau, puţin surprinzător, de la Spitalul MAI - Spitalul de Urgenţă Prof. Dr. Dimitrie Gerota", a declarat Vlad Voiculescu.

Şi apoi fostul ministru a mai avut încă două surprize:

1. NIMENI nu poate verifica situaţia reală... (nici măcar ministrul Sănătăţii). Aşa e legea.

2. Inclusiv ca demnitar, dacă "îţi bagi" concediu medical, NIMENI nu te poate da afară. Nici măcar Premierul. Cel puţin nu fără riscul celui care îţi semnează demiterea din funcţie de a fi dat în judecată, cu şanse reale de a pierde procesul.

"Nu este nici pe departe singura persoană care a procedat aşa în timpul scurtei mele şederi la Minister, dar despre asta povestim altădată...", a conchis Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne