Volkswagen: Modelele diesel din 2016 echipate cu un nou program capabil să înşele testele pentru emisii

Falsificarea testelor pentru emisii de către producătorul auto Volkswagen tinde să capete noi dimensiuni după ce compania a anunţat că şi modelele diesel din 2016 ar putea conţine un program similar capabil să modifice rezultatele testelor.
Logo-ul companiei Volkswagen.
Logo-ul companiei Volkswagen. (Captură Foto)

Constructorul german Volkswagen (VW) a recunoscut că modelele sale diesel pe care urma sa le lanseze în 2016 au instalată o altă aplicaţie software suspectată că ar permite manipularea testelor privind emisiile.

Producătorul auto german a declarat că “dispozitivele auxiliare pentru controlul emisiilor” din noile autovehicule funcţionează într-o manieră diferită faţă de programul folosit la modelele din 2009 până în 2015, care a târât compania luna trecută într-un scandal de proporţii privind înşelarea testelor pentru emisii.

Catalizatorul pentru controlul poluării se încălzeşte mai rapid datorită noului program şi îmbunătăţeşte performanţa dispozitivului care separă amestecul de ceaţă şi fum produs de oxidul de azot în gaze mai puţin poluante.

Purtătoarea de cuvânt a VW, Jeannine Ginivan, a declarat că problema cu modelele diesel din 2016 a fost dezvăluită săptămâna trecută Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) şi autorităţilor de reglementare din California.

Ginivan a declarat că “strategia de încălzire” a dispozitivului este supusă aprobării de către agenţiile pentru controlarea emisiilor, care investighează “natura şi scopul” noului program, conform Daily Mail.

Reprezentanţii companiei au recunoscut în luna septembrie că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor şi au anunţat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform Agerpres.

Directorii de top ai VW au declarat că o mână de dezvoltatori de programe, care au scris codul original, sunt responsabili pentru manipularea testelor. Dar dacă pe noile modele VW este descoperit un nou program, diferit, atunci aceste afirmaţii vor fi în mod serios puse sub semnul întrebării.

VW lucrează acum cu autorităţile de reglementare pentru a continua procesul de certificare necesar pentru a vinde modelele din 2016 cu motor diesel.

Totuşi, pe moment, Volkswagen a amânat lansarea noilor modele.

Gigantul german în industria auto se confruntă cu cea mai gravă criză într-o perioadă de activitate de 78 de ani, în condiţiile în care scandalul falsificării testelor pentru emisii a dus la scăderea preţului acţiunilor companiei cu o treime şi la zguduirea industriei auto.

Acţiunile Volkswagen au scăzut cu peste 35% de la izbucnirea scandalului, dar Credit Suisse consideră că acţiunile vor scădea cu alte încă 20 de procente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe