Vulcanul Merapi din Indonezia erupe şi aruncă nori fierbinţi [Video]

Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt, 11 martie 2023
Vulcanul Merapi din Indonezia a erupt, 11 martie 2023 (Youtube - captură ecran)

Vulcanul indonezian Merapi a erupt sâmbătă, expulzând nori fierbinţi până la o înălţime de şapte kilometri, a anunţat într-un comunicat Agenţia de gestionare a dezastrelor din această ţară, potrivit Reuters.

Situat în regiunea indoneziană Yogyakarta, vulcanul a erupt în jurul orei locale 12:00 p.m., fiind observată apoi o scurgere de lavă de 1,5 km, potrivit autorităţilor locale.

Locuitorii din comunitatea situată în apropiere au fost avertizaţi să oprească orice activitate în zonele de pericol, pe o rază cuprinsă între trei şi şapte kilometri de crater.

Cu o înălţime de 2.963 de metri, Merapi este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia şi se află deja la al doilea cel mai înalt nivel de alertă din ţară.

Un oficial al postului local de monitorizare, Iulianto, a declarat că niciun locuitor nu a fost evacuat.

"Acest lucru a fost observat doar ca un eveniment punctual, au fost 5-6 avalanşe. În cazul în care acoperirea continuă să crească şi distanţa este mai mare de 7 kilometri, este posibil ca locuitorilor să li se recomande evacuarea", a declarat acesta.

Situată pe Cercul de Foc al Pacificului, Indonezia are mai mulţi vulcani decât orice altă ţară. Ultima erupţie violentă a lui Merapi a avut loc în 2010, provocând moartea a peste 350 de persoane.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură