Yahoo dezvăluie o nouă breşă în sistem. Peste 1 miliard de conturi afectate

Gigantul în internet Yahoo a identificat o nouă breşă în sistem, care datează din august 2013. Breşa a implicat date provenite din conturile a peste un miliard de utilizatori – dublul numărului de utilizatori afectaţi din cauza unei alte breşe dezvăluite în luna septembrie.
(Captură Foto)

Yahoo Inc a declarat miercuri că a identificat o nouă breşă în sistem, care a avut loc în august 2013 şi a implicat date asociate cu peste un miliard de conturi.

Compania, care este achiziţionată de Verizon pentru suma de 4,83 miliarde de dolari, a declarat că o a treia parte neautorizată a furat datele şi că lucrează îndeaproape cu autorităţile.

Informaţiile de cont furate ar putea să includă nume, adrese de email, numere de telefon, date de naştere, parole scrise şi, în unele cazuri, întrebări şi răspunsuri pentru securitate care sunt criptate sau necriptate.

Datele privind plăţile cu cardul şi informaţiile privind conturile bancare nu au fost stocate în sistemul considerat a fi afectat, a adăugat compania americană.

Utilizatorilor li s-a cerut să îşi schimbe parolele pentru ca acestea să nu poate fi folosite, iar hackerul sau hackerii să nu pătrundă din nou în conturi. Întrebările legate de securitate asociate cu conturile de Yahoo sunt de asemenea anulate.

Compania consideră că este improbabil ca incidentul să fie conectat cu o breşă dezvăluită în luna septembrie. În acest caz – despre care s-a crezut că este cea mai mare breşă cibernetică cunoscută în lume – informaţiile asociate cu conturile a cel puţin 500 milioane de utilizatori au fost furate din reţeaua sa în 2014.

Noua breşă descoperită va afecta şi mai mult Yahoo, care a fost la un moment dat unul dintre cele mai mari nume pe Internet, dar a eşuat să ţină pasul cu giganţi precum Google sau Facebook.

Incidentul va ridica probabil întrebări în legătură cu achiziţionarea companiei Yahoo de către Verizon şi dacă aceasta din urmă va încerca să modifice sau să abandoneze oferta.

Verizon a susţinut într-o declaraţie că va evalua situaţia pe măsură ce Yahoo investighează breşa şi "va revizui datele problemei înainte să ajungă la o concluzie finală”, a declarat Bob Varettoni, purtător de cuvânt al companiei, fără să răspundă la alte întrebări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe