Zeci de persoane au fost ucise de o furtună tropicală în China

Provincia Fjian din sud-estul Chinei a fost măturată de o furtună tropicală, în care şi-au pierdut viaţa aproximativ 70 de persoane, conform rapoartele media.
O femeie stă pe o stradă în Minqing, provincia chineză Fujian, după trecerea taifunului Nepartak, 10 iulie 2016.
O femeie stă pe o stradă în Minqing, provincia chineză Fujian, după trecerea taifunului Nepartak, 10 iulie 2016. (Captură Foto)

Conform agenţiei oficiale de ştiri de stat Xinhua, 69 de victime au fost înregistrate în Fujian până joi - deşi iniţial a fost raportat un număr de 21 - inclusiv 6 persoane dispărute, în urma furtunii tropicale care a lovit regiunea.

Raportul a mai adăugat că peste o jumătate de milion de persoane au fost forţate să evacueze regiunea. În plus, 8.300 de locuinţe au fost distruse în cea mai lovită provincie.

Autorităţile au estimat că pierderile economice directe provocate de furtună se ridică la 1,5 miliarde de dolari.

În urmă cu o săptămână, super taifunul Nepartak a provocat haos în Taiwan, ucigând 3 persoane şi rănind peste 300.

Inundaţiile sunt comune în timpul sezonului musonic de vară în sudul Chinei. Ploile torenţiale au fost abundente în acest an şi au făcut ravagii în multe zone din ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură