Zeci de posibile steaguri ISIL descoperite în Israel

Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri.
Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri. (youtube.)

O geantă cu zeci de steaguri ce ar putea aparţine grupării teroriste Statului Islamic a fost descoperita marti dimineaţa într-un oraş din nordul Israelului.

Mai mulţi muncitori care lucrau în zona industrială Har Yona a oraşului Nazareth Illit, zonă situată în apropierea comunităţilor arabe Kfar Kana şi Ein Mahil, au descoperit în nişte tufişuri o geantă cu 50 de steaguri ce ar aparţine ISIL. Poliţia şi primarul oraşului, Alex Gadalkin, au fost chemaţi la faţa locului.

Poliţia şi-a început investigaţiile pentru a determina dacă steagurile aparţin grupului islamist radical care a însângerat Siria şi Irakul.

Gadalkin a declarat că “atunci când aşa ceva este descoperit în inima unui oraş evreiesc din Galileea ar trebui să fim puşi serios pe gânduri.”

Cu câteva săptămâni în urmă, ministrul israelian al apărării, Moshe Ya’alon, a declarat că Statul Islamic este un grup terorist. Astfel, orice afiliere publică sau semn de suport pentru acest grup reprezintă o ofensă la adresa securităţii israeliene.

Poliţia a închis zona şi în prezent caută să afle informaţii despre proprietarii steagurilor. “Se pare că cineva le-a aruncat aici. În primul rând, trebuie să ne asigurăm că acestea sunt într-adevăr steagurile grupului şi apoi să vedem pe unde au fost introduse şi unde urmau să ajungă. Deşi, ele par sa fie steagurile Statului Islamic”, a declarat Shalom Avitan, comandantul poliţiei din Nazareth Illit.

Comunitatea arabă din Israel s-a opus în mare parte grupului Statul Islamic, deşi în săptămanile recente au putut fi remarcate manifestări izolate de sprijin acordat grupului terorist. Un profesor din Wadi Ara a fost arestat pentru ca deţinea steaguri ISIL. În aceeaşi categorie se poate încadra şi cazul bărbatului israelian de origine arabă plecat să se lupte alături de grupul terorist în Siria şi Irak.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe