Ziua 106. "Ceea ce se întâmplă în această ţară e un coşmar: o bandă de infractori a acaparat puterea!"

Sătui să fie conduşi "spre haos şi sărăcie" de nişte "iresponsabili" (parte dintre ei dovediţi infractori), protestatarii #rezist au revenit lângă Guvern, cerând demisia celor ce duc ţara de râpă.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, pentru a 106-a seară consecutiv de la adoptarea, "noaptea, ca hoţii", a celebrei OUG 13 prin care Guvernul Grindeanu mutila Codurile Penale în favoare corupţilor. Dornici ca prin prezenţa lor să ţină vie "flacăra speranţei" într-o Românie curată, protestatarii au făcut din nou auzită scandarea ''Demisia'' şi imnul României, iar telefoanele mobile au luminat în noapte.

Protest
Protest (Epoch Times)

Revoltaţi că cei responsabili de adoptarea OUG 13 sunt încă în funcţii de unde continuă să-şi vadă de interesul lor şi al unor clici, protestatarii declară că s-au săturat să fie conduşi spre haos şi sărăcie de nişte politicieni iresponsabili.

"Ies în Piaţă de peste 100 de zile şi voi ieşi cât va fi nevoie, pentru că ceea ce se întâmplă în această ţară e un coşmar - o bandă de infractori (dovediţi sau cercetaţi penal) a acaparat puterea.

Situaţia nu e nouă, doar că acum încearcă să modifice şi cadrul legislativ, să anihileze justiţia, dând legi care să dezincrimineze hoţia şi abuzul în serviciu, deci, practic, să le confere infailibilitate "aleşilor". Votul nu legitimează hoţia, iar democraţie nu înseamnă că alegi un reprezentant, iar acesta, ajuns în forurile decizionale, să se ocupe exclusiv de interesele proprii, chiar în detrimentul alegătorului.

Ne-am săturat să fim conduşi spre haos şi sărăcie de nişte iresponsabili. E inadmisibil ca ultimii dintre noi (după orice criterii: moralitate, inteligentă, responsabilitate, competenţă etc.) să hotărască soarta ţării. Consider că pentru România sunt reprezentativi sutele de mii care au ieşit în stradă iarna aceasta, nu emanaţiile clasei politice. "Schimbarea la faţă a României" se va produce când oamenii competenţi şi integri îşi vor asuma guvernarea ţării, impunând adevăratele valori ale neamului. Până atunci, stăm în Piaţă, să ţinem flacăra vie, cu speranţa într-o Românie curată, în care fiecare să ocupe poziţia pentru care are abilităţile, cunoştinţele şi intenţionalitatea care să îi permită să contribuie la evoluţia ţării, nu invers", a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un alt protestatar transmite că îl scoate în Piaţă ceea ce fac politicienii cărora oamenii au dreptul să le ceară să îşi vadă de treabă în mod corect. Cei aflaţi în fruntea ţării trebuie să lucreze pentru populaţie, nu pentru o minoritate interesată de portiţe de scăpare din codul penal, susţine participantul la protest.

Ceea ce mă motivează să nu renunţ la a mă alătura celor care continuăm să transmitem zilnic mesaje politicienilor, este în special ceea ce fac acei politicieni. Şi îi urmărim zilnic. Spectacolul lor, cu sau fără ghilimele, este uneori interesant şi alteori neplăcut până la dezgustător. Fiindcă, pe de-o parte, mai vedem şi noi că mesajele noastre ajung la câte unii care măcar preiau temele pe agendele de lucru - pe lângă retragerile cu coada între picioare după încercările jenante cu OUG 13 sau amendamentele din comisiile parlamentare, am aflat că s-a început dezbatere publică pentru un proiect de lege prin care cei cu condamnări să nu mai aibă acces la demnităţi şi bugete publice etc.

Protest
Protest (Epoch Times)

Pe de-altă parte, mai ales politicienii majorităţii aflate la putere, persistă cu mesajele lor despre cum de fapt nu înţelegem noi că nu s-ar fi întâmplat nimic neobişnuit, ori că ar fi fost doar probleme de comunicare şi că intenţiile lor nu sunt nefaste. Doar-doar că nu mai adaugă explicit că nici gurile nu le miros a usturoi sau altceva. Nu au primit voturi pentru a avea grijă de cei care au probleme cu legea. Avem dreptul să le pretindem să lucreze în avantajul majorităţii populaţiei, nu pentru o minoritate interesată în special de portiţe de scăpare în codul penal. Cerem ca instituţiile publice să funcţioneze corect, sănătos. Se prefac că nu înţeleg şi persistă cu încercările? Vom fi aici, cu ochii pe ei, vom rezista şi vom insista să-şi vadă de treabă în mod corect. Cât? Nu ştim nici noi exact, cât o să fie nevoie", declară protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne