Ziua 27, moment emoţionant. Steagul Uniunii Europene luminează Piaţa Victoriei

Pentru a 27-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13, românii se strâng în Piaţa Victoriei, loc unde cer, zi de zi, demisia Guvernului şi schimbarea modului în care e condusă ţara. În această seară, protestatarii vor forma steagul Uniunii Europene, considerată aliată în lupta contra corupţiei.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Claudia Craiu)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 22:00, în Piaţa Victoriei răsună din nou Deşteaptă-te române! iar telefoanele luminează în noapte. La finele imnului, ca în fiecare seară, scandarea ''Demisia!'' răsună minute în şir.

Protestul se îndreaptă spre final. Majoritatea oamenilor au plecat spre case după formarea drapelului UE şi intonarea imnului.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În Piaţa Victoriei se cântă imnul golanilor al lui Cristian Paţurcă.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. La ora 21:00, în jur de 8 - 9.000 de persoane au scandat Europa după care au intonat imnul României.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Ca în fiecare seară, oamenii declară că îşi doresc mai mult decât schimbarea Guvernului, îşi doresc o schimbare a modului de a face politică.

"Vrem să vadă că suntem cu ochii pe ei, vrem să avem o ţară condusă de nişte oameni... Ştiţi, eu când m-am angajat, mi s-a cerut cazierul. Nu mi se pare normal să fiu condusă de nişte oameni cu dosare penale", a declarat o protestatară, venită tocmai de la Ploieşti.

"Vreau sa ne simţim demni în ţara noastră, vreau să fiu mândru de politicieni, şi nu cum sunt acum, scârbit de ei", adaugă un alt protestatar.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Mă aduce aici teama de corupţie. În toate posturile cheie nu sunt numiţi oameni după calitate şi profesionalism ci sunt numiţi politic. De ce? Ca să se poată fura în voie. Şi nu mai vreau să ne întoarcem la comunism, de asta suntem aici. Ceea ce se întâmplă duce spre vremurile de dinainte de '89", precizează o doamnă.

Cât despre formarea steagului UE, pentru mulţi Uniunea Europeană înseamnă ruperea de trecutul în care România era parte a blocului sovietic, prizonieră a comunismului adus pe tancuri de ruşi.

"Vrem să fim în continuare parte integrantă din UE, nu vrem să facem parte din blocul estic. Ştim ce a însemnat asta, o rămânere în urmă, n-a fost în niciun caz un lucru bun", spune o persoană.

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru alţii, UE e sinonimă cu democraţia şi cu valori la care românii subscriu.

"Democraţie, o gândire pozitivă, nu mergem spre Est, clar, mergem spre Vest", spune o altă protestatară.

* * *

UPDATE. Mulţimea strânsă la Guvern s-a transformat într-un uriaş steag UE luminos. Protestatarii au ridicat deasupra capetelor hârtii albastre şi stele galbene, luminate cu telefoanele mobile.

Se scandează în continuu Demisia!

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. La Guvern s-au strâns, în jurul orei 20.30, circa 5.000 de protestatari care scandează din răsputeri "Hoţii, hoţii!" şi "DNA, să vină să vă ia!".

Lumea continuă să vină, iar jandarmii au început să instaleze mai multe garduri metalice mărind perimetrul destinat protestului.

* * *

UPDATE. Peste 2.000 de persoane scandează: "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu!" şi "PSD, ciuma roşie!".

Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Proteste similare au loc, în această seară, şi la Sibiu, Timişoara şi Cluj.

* * *

UPDATE. În jur de 1.000 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu.

Prefigurând momentul formării drapelului UE, unii dintre protestatari flutură deja mici steaguri ale UE. În Piaţă se aude deja clasicul răpăit de tobe, în timp ce mulţimea scandează "Demisia, demisia!" şi "România trezeşte-te!".

(Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

După ce au făcut istorie aprinzând circa 300.000 de luminiţe de telefoane mobile în Piaţa Victoriei pentru ca apoi să creeze un tricolor uriaş, protestatarii se pregătesc, în această seară, să creeze din hârtii luminate, drapelul Uniunii Europene, transmiţând astfel că nu doresc să se îndrepte spre Est, aşa cum par a dori unii dintre aleşi.

"Am avut o primă mare victorie! Zidul care părea de nepătruns s-a fisurat şi parlamentul a aprobat abrogarea ordonanţei 13.
Aşadar, duminica asta vă invităm să sărbătorim. La a multa zi de protest haideţi să ne strângem la un "party" în care să creăm steagul unuia dintre aliaţii noştri în această luptă: Uniunea Europeană.

Da! - în urma discuţiilor şi a feedbackului masiv, FACEM STEAGUL UE.

Aşa că vă invităm cu mic cu mare, duminică seara de la ora 21:00 cu foi albastre şi telefoanele din dotare să transmitem un mare mesaj cu direcţia pe care ne-o dorim.

!!! Chitările, tobele şi alte instrumente muzicale sunt binevenite! Să facem gălăgiiiiie!!!

PS: spre deosebire de bliţul telefonului lui Şerban Nicolae, ale noastre nu aduc extracosturi la abonament aşa că le putem folosi cu încredere, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Organizare:

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să veniţi cu sursă de culoare: ALBASTRA o LANTERNA, tobe şi alte instrumente muzicale!

Surse culori: FOI COLORATE (NU cartoane), saci de plastic, dosare de plastic, materiale foarte subţiri, aplicaţii pe telefon mobil (poză albastră).

Pentru cei care vor veni în galben sau cu orice alt accesoriu de această culoare, vă rugăm să vă aşezaţi în perimetrul care va fi trasat de noi. Vom reveni cât de curând cu noi detalii şi o hartă exact ca şi la evenimentul trecut", adaugă organizatorii.

Reamintim că de la adoptarea OUG 13 şi până acum, cetăţenii au protestat seară de seară în Piaţa Victoriei, cerând, pe lângă abrogarea şi respingerea în Parlament a ordonanţei (lucruri pe care le-au obţinut), ca cei aflaţi la putere să-şi asume responsabilitatea pentru răul comis şi să demisioneze.

Mai mult, protestatarii vor să vadă o schimbare reală în modul de a conduce această ţară, deoarece, în prezent, acţiunile guvernanţilor şi ale parlamentarilor nu demonstrează cum că ar fi înţeles mesajul Străzii, drept dovadă tentativele de a dezincrimina defrişările ilegale, restauraţia în Sănătate etc.

Credit foto: Mihuţ Savu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne