Nou caz de disidenţă în PSD? "Chirica şi Ivan nu ar trebui excluşi"

Florin Manole
Florin Manole (Facebook)

Mihai Chirica şi Cătălin Ivan nu ar trebui excluşi, a declarat, luni, la RFI, deputatul Petre Florin Manole, adăugând că critica în PSD poate fi constructivă. De asemenea, deputatul a mai opinat că personal nu crede că manifestanţii au fost manipulaţi.

"Eu sunt un om care apreciază că întotdeauna critica poate să fie constructivă. Nu cred că e cazul unor excluderi, asta este opinia mea personală, însă există un sistem de luare a deciziilor în PSD, există un Statut şi lucrurile vor decurge în continuare în conformitate cu acestea. Este totuşi de semnalat şi de subliniat că în cazul domnului Chirica nici măcar întreaga organizaţie Iaşi nu s-a aliniat mesajului său şi asta îl decredibilizează într-o oarecare măsură”, a declarat deputatul.

Întrebat dacă este de acord cu acei lideri ai PSD şi ALDE care au susţinut că manifestanţii au fost manipulaţi şi că în spatele lor s-ar afla miliardarul George Soros, Petre Florin Manole a răspuns:

"În primul rând, nu am astfel de informaţii. În al doilea rând, sunt un parlamentar provenit din organizaţii neguvernamentale şi am avut exerciţiul civic al protestelor timp de foarte mulţi ani înainte de a fi în Parlament, niciodată nu mi s-a întâmplat să merg la un protest plătit, manipulat, întotdeauna am făcut-o din convingere. Sunt convins că cel puţin o parte dintre oamenii care au mers la proteste sunt pe acelaşi tipar. Dacă poate unii au fost manipulaţi sau nu, nu ştiu, dar personal nu cred", a precizat deputatul.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că la scurtă vreme după ce Liviu Dragnea declara că Partidul va discuta situaţia lui Chirica - edil care, reamintim, şi-a permis să critice deschis politica pumnului de fier dusă de liderul PSD - primarii social-democraţi din Iaşi s-au întâlnit pentru a se disocia de Chirica, a-şi declara sprijinul faţă de Guvern şi a cere ca primarului de Iaşi să îi fie retrase funcţiile de conducere pe linie de partid.

Urmând acest exemplu, numeroase alte organizaţii PSD din ţară au cerut măsuri contra lui Chirica. Printre cei mai duri au fost cei din Bucureşti şi Ilfov, conduşi de Gabriela Firea, cele două organizaţii cerând excluderea primarului de Iaşi din partid.

Pe de altă parte, filiala municipală a PSD Iaşi şi organizaţia judeţeană a tinerilor social-democraţi (TSD) au anunţat că îl susţin total pe primarul Mihai Chirica.