Zone din Franţa impun portul măştii chiar în aer liber

Medici din China in timpul crizei de coronavirus
Medici din China in timpul crizei de coronavirus (Epoch Times România)

Carantinele cauzate de pandemia virusului Wuhan la nivel mondial şi reglementările privind distanţarea socială au produs numeroase noutăţi controversate, ceea ce a dus la dispute între cetăţeni şi forţele de ordine şi conflicte între oameni în general pentru lucruri precum portul de mască sau apropierea sau chiar capacitatea de a avea adunări în parc.

Franţa merge un pas înainte, făcând obligatorie purtarea măştilor în aer liber.

"Staţiuni de pe litoral de-a lungul coastei atlantice a Franţei, promenade pitoreşti pe râul Loara, pieţe ale fermierilor din Alpi sunt printre zeci de locuri din Franţa în care toată lumea trebuie să poarte o mască în aer liber", relatează Associated Press.

Noul regulament, care în mod sigur va stârni nemulţumiri, intră în vigoare pe măsură ce legea naţională privind portul de mască a început să fie aplicată de luni; cu toate acestea, legea nu prevede decât purtarea unei măşti în spaţii închise.

În prezent, există temeri de reapariţie a virusului, autorităţile franceze din domeniul sănătăţii raportând 7.000 de cazuri noi în cursul săptămânii trecute.

Această frică de un al doilea val al pandemiei, generat, în mare parte de reapariţia focarelor pe întinsul SUA, a condus la experimente şi presiuni în cadrul guvernelor care uneori au abordat măsura extremă ce impune portul măştilor chiar şi în spaţii deschise.

Potrivit AP, mai multe zone Franţa au început să impună purtarea de măşti în aer liber în ultimele zile.

Începând de luni, 69 de oraşe din regiunea Mayenne din vestul Franţei au impus portul de mască în aer liber, aşa cum au făcut şi zone din nordul oraşului Lille şi oraşul de coastă Biarritz.

Până acum a existat un consens ştiinţific clar că virusul Wuhan se răspândeşte mai uşor în interior, dar există un pericol mai mic pentru răspândirea în aer liber, care nu este imposibilă.

Ideea conform căreia Franţa ar putea adopta în curând o lege a portului de mască „în aer liber” la nivel naţional s-ar dovedi a fi extrem de controversată. În weekend au avut loc proteste masive ale negaţioniştilor în Germania, Rusia, chiar şi Israel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe