'Zonele fără copii' au succes în avioanele din Asia

(PONTUS LUNDAHL / AFP / Getty Images)

O companie aeriană low-cost din Singapore a creat 'zone fără copii' în avioanele pe care le operează, relatează joi cotidianul britanic The Telegraph.

Scoot Airlines, divizia low-cost a Singapore Airlines, le oferă pasagerilor săi, contra unui tarif suplimentar de 18 dolari singaporezi - circa 9 lire sterline, sau 10 euro - posibilitatea de a călători liniştiţi într-un separeu cu 41 de locuri, unde copiii sub 12 ani nu au acces.

Nu este însă vorba de o premieră în Asia: în februarie, compania malayeziană Air Asia X a creat 'zone de linişte' pe unele curse, unde în mod similar copiii sub 12 ani nu au acces în primele şapte rânduri de la clasa economică, în avioanele sale Airbus A330-300 care zboară în China, Taiwan, Japonia, Coreea, Australia şi Nepal.

'Zonele fără copii' au un 'iluminat ambiental special' şi asigură 'o atmosferă mai relaxantă', susţine pagina de internet a Air Asia X.

Anul trecut, Malaysian Airlines a interzis chiar intrarea cu bebeluşi la business class pe aparatele sale Airbus A380 'superjumbo' şi Boeing 747, pentru că mai mulţi pasageri s-au plâns de zgomotul produs de aceştia.

Cunoscutul prezentator al emisiunii Top Gear Jeremy Clarkson a stârnit recent o puternică reacţie pe reţeaua Twitter, după ce a sugerat ca, în timpul călătoriilor cu avionul, copiii să fie dosiţi în cala cu bagaje.

Un sondaj prezentat luna trecută a indicat că, pentru majoritatea pasagerilor, copiii recalcitranţi sunt cea mai mare sursă de nemulţumire pe timpul zborurilor, înaintea călătorilor care au băut prea mult, a unui echipaj morocănos şi a vecinilor prea vorbăreţi.

Aproape o treime dintre cei chestionaţi au spus că ar fi dispuşi să dea bani în plus ca să poată sta într-o 'zonă fără copii', iar un sfert au afirmat că ar da şi 50 de lire în plus pentru acest privilegiu.

Un sondaj realizat anul trecut în rândul cititorilor secţiunii Travel a ziarului Telegraph a stabilit de asemenea că aproape 70% dintre aceştia ar susţine introducerea de zboruri 'libere de copii'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură