Un program pentru ascultarea telefoanelor mobile este vindut in China in mod deschis

Un program pentru ascultarea telefoanelor mobile este vîndut în China în mod deschis
Un program pentru ascultarea telefoanelor mobile este vîndut în China în mod deschis (Epoch Times)

Activitatile de spionaj au devenit deja o particularitate distinctiva a Chinei actuale. Reteaua larga de spionaj include atit spioni politici, informatori si avertizori numerosi care lucreaza pentru regimul Partidului Comunist in interiorul si in afara tarii, cit si spioni de afaceri in strainatate, precum si printre companiile chineze. Se pare ca acest tip de activitate este deja puternic inradacinat in mentalitatea poporului chinez.

In prezent in China castiga popularitate un program de spionaj si hacking pentru telefoanele mobile. Acesta se vinde in mod deschis pe cel putin 30 de site-uri din Internet, informeaza publicatia „Morning Beijing".

In functie de versiunea aleasa, programul permite efectuarea a 11 functii in total, printre care ascultarea si inregistrarea conversatiilor telefonice in telefonul mobil al careia este instalat, vizualizarea continutului mesajelor SMS, determinarea locatiei abonatului respectiv, etc.

In acelasi timp programul de siponaj nu este unul ieftin. Sunt propuse spre comecializare trei versiuni ale programului, la un pret de 1580 de yuani (225 dolari SUA), 2680 de yuani (382 dolari SUA) si 3680 de yuani (525 dolari SUA), in functie de optiunile inlcuse.

Exista doua tipuri de instalare a programului - unul deliberat si altul arbitrar. In primul caz, programul ajunge pe mobilul unui abonat prestabilit, iar in cel de-al doilea caz programul ia forma unui virus.

Totodata, in situatia creata autoritatile nu acorda nici o atentie acestui fapt.

Cumparatorii insisi declara ca programul este de bun ajutor in „pastrarea familiei”, poate ajuta la monitorizarea activitatilor copilului, precum si permite identificarea spionilor in cadrul companiilor, etc.

Cu toate acestea, avocatii atentioneaza asupra faptului ca acest program are ca scop obtinerea informatiilor confidentiale ale detinatorului de telefon mobil fara stirea lui, ceea ce este ilegal si ca acest spyware ar trebui sa fie interzis pentru utilizare. Potrivit lor, atat vanzatorii si utilizatorii programului comit o infractiune.

Pentru a evita aparitia unui astfel de program pe telefonul dvs. mobil, expertii recomanda sa dezactivati GPS, Bluetooth si Wi-Fi atunci cand nu sunt utilizate, precum si sa nu instalati in telefon sisteme de operare de origine necunoscuta.

In cazul in care bateria telefonului a inceput sa se descarce foarte repede, telefonul se activeaza sau dezactiveaza de sinestatator iar in timpul conversatiei apar interferente ciudate, acestea sunt semne posibile de infectare a telefonului mobil cu acest spyware.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe