Tribunalul Suprem american audiaza cazul discriminarii femeilor la Wal-Mart

Activista Val Villot de la Centrul Legal National al Femeilor striga slogane in timpul unui miting in fata Tribunalului Suprem american in 29 martie 2011, Washington, DC.
Activista Val Villot de la Centrul Legal National al Femeilor striga slogane in timpul unui miting in fata Tribunalului Suprem american in 29 martie 2011, Washington, DC. (Alex Wong / Getty Images)
Epoch Times România
30.03.2011

Tribunalul Suprem al SUA a ascultat argumentele cu privire la faptul daca femeile angajate la gigantul in vanzarile cu amanuntul Wal-Mart pot forma un grup mare pentru a continua cu cazul lor intentat impotriva managerilor, acuzati ca le-au discriminat in privinta salariilor si promovarilor.

Cea mai inalta curte americana nu va decide daca Wal-Mart a discriminat 1,5 milioane de femei care au lucrat acolo incepand cu 2001, cand a fost intentat procesul. Mai degraba, Tribunalul Suprem va lua in considerare daca femeile isi pot sustine cazul ca un grup mare, colectiv, in locul unui grup mai mic de persoane. Wal-Mart sustine ca doar un grup mai mic ar trebui sa aiba voie sa continue cu cazul, dar un tribunal inferior a decis impotriva companiei.

Unele dintre comentariile judecatorilor pareau sa favorizeze pozitia companiei. Un judecator cheie, care deseori joaca un rol esential in deciderea cazurilor controversate, Anthony Kennedy, a declarat ca nu este sigur “care este politica ilegala” pe care a utilizat-o Wal-Mart in determinarea salariilor si promovarilor.

Daca Tribunalul Suprem va permite in cele din urma grupului mai mare sa continue cu acest caz, pagube de miliarde de dolari ar putea fi in joc. Femeile sustin ca Wal-Mart le-a platit in medie cu 5.000 de dolari mai putin pe an decat barbatii pentru munca depusa in pozitii comparabile, si ca deseori ele au trebuit sa astepte cu un an sau doi mai mult decat barbatii pentru promovare in pozitii mai inalte. Wal-Mart sustine ca diferentele de salarii si in promovari care au avut loc s-au bazat pe merit, nu pe discriminare la nivel de companie.

Cazul a atras interes, de ambele parti, din partea corporatiilor majore din SUA si din partea grupurilor ce sustin drepturile angajatilor.

Astfel de companii precum General Electric, Intel, Microsoft si Banca Americii sustin Wal-Mart pentru a limita marimea grupului. Centrul Legal National al Femeilor si alte 18 organizatii care sustin femeile in cazul lor s-au adunat in fata Tribunalului Suprem american inaintea audierii din 29 martie 2011.

Tribunalul Suprem ar putea decide asupra cazului pe la sfarsitul lunii iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor