10 cetăţeni români şi un membru de familie au fost evacuaţi din Yemen

Sigla Ministerului Afacerilor Externe
Sigla Ministerului Afacerilor Externe (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de duminică, 12 aprilie 2015, alţi 10 cetăţeni români şi un membru de familie au fost evacuaţi din Yemen.

Potrivit sursei citate, un grup de 7 cetăţeni români au fost evacuaţi din Yemen, către Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

"Acesta este primul zbor din ultimele 4 zile, perioadă în care toate cursele aeriene planificate de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, împreună cu Uniunea Europeană, în vederea evacuării cetăţenilor străini din Yemen, au fost anulate în absenţa autorizaţiei de survol din partea autorităţilor competente ale Republicii Yemen.", informează MAE într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

De asemenea, un alt grup de 4 persoane – 3 cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean yemenit – au fost evacuate în siguranţă, pe cale terestră, din Taizz către Arabia Saudită şi pe tot parcursul traseului s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi. Aceştia vor fi preluaţi de Ambasada României la Riad şi Ambasada României la Khartoum, care le vor asigura asistenţa şi protecţia consulară necesară.

"MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune", mai adaugă oficiali MAE, precizând că evacuările au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale Celulei de Criză activate de către ministrul Afacerilor Externe şi ale celor 4 misiuni diplomatice române de la Abu Dhabi, Khartoum, Riad şi Cairo.

Recomandăm şi: Criticat de presă, MAE intervine în sprijinul cetăţenilor români din Yemen

Până în prezent au fost evacuaţi din Yemen, unde Arabia Saudită şi aliaţii săi desfăşoară o campanie de lovituri aeriene asupra rebelilor şiiţi, 35 cetăţeni români şi 4 membri de familie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne