Actorul Şerban Ionescu a primit un nou diagnostic în Germania

Cristina Boiangiu
23.08.2012

Actorul Şerban Ionescu, diagnosticat în România în urmă cu aproape un an cu borelioză (n.r. o boală produsă de la înţepătura unei căpuşe), şi a cărui stare de sănătate s-a degradat accentuat, a aflat că suferă de altceva, după ce a fost consultat de medici din Germania.

Noul diagnostic este de scleroză amiotrofică, o boală incurabilă. El s-a întors în România în urmă cu aproximativ o săptămână şi se simte deocamdată bine.

"Vorbeşte, râde, discută, însă are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici în Germania şi a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică. Boala este incurabilă, nu există un tratament (care să ducă la vindecare, n.r.). Săptămâna viitoare îl vom interna cel mai probabil la spitalul Elias, unde va urma un tratament medicamentos şi fizioterapie, impuse de medicii din Germania", a spus avocatul Cătălin Dâncu.

Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot apărea diferite alte boli şi complicaţii.

Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute, dar se ştie că aproximativ 5-10% din pacienţi prezintă o formă moştenită a bolii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor