Afacerile Generali România au scăzut cu 2,3% în primul semestru

Epoch Times România
08.08.2012

Generali România a înregistrat în primul semestru un volum de prime brute subscrise de 259,5 milioane lei, în scădere cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul declinului înregistrat pe segmentul de asigurări auto, a anunţat compania.

Pe segmentul de asigurări de viaţă, compania a subscris în primele şase luni un volum de prime brute de 45,9 milioane de lei. Asigurarile de tip "employee benefits" (asigurări încheiate de companii pentru angajaţi) au înregistrat o creştere de 44%. De asemenea, asigurările tradiţionale de viaţă au înregistrat o creştere de 3%.

Volumul de prime brute subscrise pe segmentul de asigurări generale a fost de 213,6 milioane de lei, cu 2,9% mai puţin faţă de primul semestru al anului trecut.

"Motivul principal al acestui rezultat îl constituie actuala situaţie economică, nefavorabilă dezvoltării pieţei auto, dar şi competiţia acerbă a asigurătorilor, concetrată pe preţ, pe segmentul de asigurări auto", se arată în comunicat.

Asigurările corporate au înregistrat o creştere de 18%. De asemenea, asigurările tehnice, care deţin în prezent circa 40% din totalul asigurărilor corporate, au marcat o creştere de 55% faţă de anul trecut.

Generali România este membră a Generali PPF Holding BV, care operează în 14 ţări din Europa Centrală şi de Est. Prin subsidiarele sale, Generali PPF Holding administrează active de peste 15 miliarde de euro şi deserveşte peste 13 milioane de clienţi din întreaga regiune.

Generali PPF Holding este înregistrată în Olanda şi are sediul central în Praga, în Republica Cehă. Generali PPF Holding B.V. este o companie rezultată din joint venture-ul realizat între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%). În România, Generali ocupă locul al patrulea, după volumul de prime brute subscrise în 2011 pe asigurări de viaţă, şi locul al şaptelea în topul asigurătorilor de non-viaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor