Agenţii transportatori vor fi supuşi controalelor fiscale

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. (arhiva)
Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. (arhiva) (wikipedia.org)
Ana Chitoroagă
18.06.2012

Începând de luni, 18 iunie, agenţii transportatori din Chişinău vor fi supuşi unor controale fiscale. Potrivit arena.md, inspectorii fiscali vor verifica dacă şoferii eliberează bilete pasagerilor.

Proprietarii de microbuze care nu vor elibera bilete, riscă amenzi în mărime de 10.000 de lei. Abaterea repetată se va sancţiona cu o amendă de 25.000 de lei, iar pentru trei abateri sau mai mult – 50.000 de lei, mai scrie sursa citată.

Totodată edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă a reiterat astăzi, în cadrul şedinţei operative a Primăriei că administraţia municipiului va accepta majorarea tarifelor doar după ce şoferii vor respecta toate regulile.

Amintim că administratorii de rute au cerut majorarea taxei de călătorie de la 3 la 5 lei moldoveneşti. Primarul Capitalei a promis să fie făcute aceste majorări, doar cu condiţia ca şoferii de maxi-taxi să elibereze bilete de călătorie, să instaleze mai multe scaune şi să nu transporte pasageri în picioare.

În scopul stabilirii regulilor stricte pentru şoferii de maxi-taxi, duminică, 3 iunie, administratorii de rute de microbuze din capitală au discutat cu primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Astfel s-a convenit ca să fie respectate următoarele reguli: „Orarul circulaţiei afişat la staţii, viteza circulaţiei nu mai mare de 50 de km/oră şi pasagerii îmbarcaţi doar la staţii”. Iar ca rezultat al respectării acestor reguli, primarul Chişinăului a promis că va majora tariful la călătoria cu maxi-taxi.

Ulterior Dorin Chirtoacă a anunţat că majorarea tarifului pentru călătoria cu microbuzul va fi amânată până când şoferii vor respecta regulile de circulaţie şi nu vor lua mai mult de cinci pasageri în picioare. Iar pentru a supraveghea îndeplinirea cerinţelor, edilul capitalei a cerut poliţiştilor să verifice şi să sancţioneze dur fiecare abatere a şoferilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor