Alegerile pentru şefia COSR: „Avem nevoie de un decalog al sportului românesc prin olimpism!”

Adrian Socaciu
Adrian Socaciu (Adrian Socaciu)

„Avem nevoie de un decalog al sportului românesc prin olimpism!”, afirmă preşedintele Asociaţiei Student Sport, Adrian Socaciu, în contextul în care Comitetului Olimpic şi Sportiv Român se pregăteşte să-şi aleagă un nou şef, după ce Alin Petrache şi-a dat demisia la finele Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

„Avem nevoie de un decalog al sportului românesc prin olimpism, pentru a înţelege exact ce vom face de acum încolo sau cum şi cu cine, şi totodată avem nevoie de o conducere care să guverneze sportiv această naţiune, care să îşi actualizeze acţiunile în funcţie de nevoile nu actuale, ci cele ce vor urma”, opinează Socaciu.

Liderul Student Sport atrage atenţia că este nevoie de o strategie pentru sportul românesc, care nu-şi mai poate permite încă 26 de ani, căci va intra în colaps.

„Nu va fi un drum uşor al câştigătorului. Va avea nevoie de tot sprijinul nostru pentru a reclădi mândria de a fi român prin câştigarea unei medalii olimpice. În acest fel se va da dovadă de profesionalism, dar mai ales de transparenţă prin dezbaterea programelor sportive pe termen mediu şi lung, mizând pe unitate şi prin a fi un model demn de urmat. Am pierdut 26 de ani, dacă mai pierdem încă 26, pentru sport nu va mai conta, el niciodată nu a fost băgat în seamă. El a tot luat câte un 10, din greşeală, din pasiune, din întâmplare. Timpul a trecut şi clasa din care face parte s-a mutat la alt etaj, el a rămas singur în clasa goală. Fără strategie şi fără asumarea unui program ne-aservit politic va rămâne singur în clasă şi cu rezultate tot mai puţine. Este timpul pentru educaţie, sănătate, pentru sport, este timpul pentru...”, concluzionează Socaciu.

Reamintim că noul şef COSR va fi ales pe 15 noiembrie. Actualmente COSR este condus de fostul halterofil Nicu Vlad, care i-a luat locul lui Alin Petrache, demisionat după ce rezultatele României la Rio au fost considerate cele mai slabe din ultimele ediţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport