Aleşii ţării nu vor doar imunitate ci şi pensii mari. Un nou proiect marca PSD

Parlamentul Romaniei, vot in plenul reunit al Camerelor, deputati si senatori.
Parlamentul Romaniei, vot in plenul reunit al Camerelor, deputati si senatori. (Epoch Times România)

Senatorii şi deputaţii nu se gândesc doar cum să-şi poată angaja rudele în Parlament fără să aibă probleme cu ANI, cum să scape de arestare preventivă şi de încătuşare, ci şi la bătrâneţi liniştite şi prospere, arată Gândul.info.

Potrivit sursei citate, pe holurile Parlamentului circulă un proiect de lege, încă neînregistrat ca iniţiativă legislativă în Parlament, proiect ce vizează pensiile speciale ale parlamentarilor. De fapt, doi parlamentari PSD circulă pe holuri şi strâng semnături pentru respectivul proiect. Conform surselor citate de Gândul, de altfel 200 de aleşi au semnat deja pentru pensii mai mari însă, oficial, doar cei de la PSD şi UDMR şi-au anunţat în mod oficial sprijinul pentru respectivul proiect.

Susţinătorii acestui proiect legislativ afirmă că, după ce toate categoriile profesionale cărora li s-au tăiat pensiile speciale au fost repuse în drepturi, acum a sosit şi rândul parlamentarilor.

"Da, ştiu despre demersul colegilor noştri şi îl susţin pentru că parlamentarii sunt printre ultimele categorii socio-profesionale care au avut drepturile de pensie tăiate şi care prin proiectul respectiv pot să revină la normal. Noua modificare, în formula pe care am văzut-o noi într-o primă fază, evident că va fi supusă discuţiei, copiază identic sistemul de pensionare din Parlamentul European”, a declarat la finalul şedinţei conducerii PSD, liderul grupului social-democrat din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu.

Şi liberalul Ludovic Orban a confirmat existenţa acestui proiect, afirmând că a fost întrebat de colegii de la PSD dacă susţine iniţiativa legislativă şi că a refuzat. Liberalul crede că strategia iniţiatorilor este de a aduna semnături înainte ca partidele să se poziţioneze politic.

”Strategia e să strângă semnături înainte de a se poziţiona politic grupurile parlamentare, încearcă să strângă semnături individual de la parlamentari. Eu i-am refuzat din start, consider că ăsta e ultimul lucru care trebuie făcut. Nu s-a discutat în partid, este opinia mea. În mod evident nu susţin un astfel de proiect. De semnat, poate să semneze oricine, dar trebuie respectată poziţia politică a partidului”, a spus Orban.

Întrebat unde a fost abordat pentru a se discuta proiectul legislativ, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor a răspuns: ”Normal că pe holuri, încă nu s-a depus oficial. Mie mi s-a cerut părerea dacă susţin ideea unui astfel de proiect, am respins-o categoric”.

Articolul original Gândul poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne