Alexandr Slusari: Igor Dodon este un agent străin extrem de corupt cu care nu am ce discuta

Platforma DA are propria agendă şi nu va permite să fie folosită în reglări de conturi criminale între Plahotniuc, Dodon şi Şor, afirmă Alexandr Slusari.
Alexandr Slusari şi Igor Grosu, la intrevedere cu Igor Dodon, noiembrie 2019
Alexandr Slusari şi Igor Grosu, la intrevedere cu Igor Dodon, noiembrie 2019 (facebook.com/Igor Dodon)
Ştefan Sârbu
12.05.2020

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari susţine că cineva din gruparea Plahotniuc-Şor ar încerca să impună cu orice preţ Platformei DA să facă alianţă „cu dracu” pornind un val de minciuni precum că „recent m-am întâlnit cu Dodon şi am discutat să nu facem coaliţie cu deputaţi transfugi”.

„Igor Dodon este ultima persoană cu care eu vreodată m-aş aşeza să discut ceva, întrucât este un om extrem de corupt şi un agent de influenţă al altui stat.

Chiar şi atunci când eram în coaliţie cu PSRM multă lume poate confirma care a fost atitudinea mea faţă de el”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook precizând că s-a văzut ultima dată cu „acest preşedinte nenorocit” la consultările formale cu fracţiunile din Parlament a doua zi după demisia Guvernului proeuropean în noiembrie 2019.

Întrucât a fost informat că urmează să fie ţinta unui val de minciuni, vicepreşedintele Platformei DA a menţionat că toate eforturile de denigrare vor fi în zadar întrucât „noi reprezentăm altă clasă politică, nu suntem şantajabili şi nu ne vindem”.

Totodată, Alexandr Slusari a ţinut să sublinieze că Platforma DA are propria agendă şi nu va permite să fie folosită în razborci (reglare de conturi n.r.) criminale între Plahotniuc, Dodon şi Şor.

După ce mai mulţi deputaţi democraţi au părăsit formaţiunea şi au aderat la grupul parlamentar Pro Moldova şi Partidul Şor, în spaţiul public de la Chişinău au apărut declaraţii contradictorii despre posibilitatea demiterii guvernului Chicu sau a unor alegeri parlamentare anticipate. Alexandr Slusari a notat în context că Platforma DA ar sprijini demiterea Executivului. Mai mult, ei chiar ar pregăti deja o moţiune de cenzură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor