Alina Gorghiu: Este final de epocă Ponta. Toată administraţia centrală aşteaptă să plece

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Cea mai bună soluţie pentru a scoate România din blocajul prezent ar fi organizarea de alegeri anticipate, o adevărată resetare a scenei politice, a declarat luni seară, în cadrul unui interviu pentru Digi24, şefa PNL Alina Gorghiu, care recunoaşte însă că, deşi este cea mai sănătoasă variantă, este puţin să se materializeze.

"Ideea anticipatelor mie nu mi-a ieşit din minte, în continuare cred că ar fi cea mai bună variantă, cea mai sănătoasă, care ar recrea posibilitatea de dialog în toate instituţiile. Uitaţi-vă, nu funcţionează Guvernul. Luaţi orice minister doriţi şi vedeţi dacă se mişcă vreo hârtie acolo, dacă se dă vreo semnătură pe vreun act. Toată lumea, din păcate, în administraţia centrală din România, văzându-l pe primul-ministru în această situaţie neplăcută pentru domnia sa, dar mult mai neplăcută pentru ţară, aşteaptă să plece. Ştie că este finalul de epocă Ponta şi din păcate sunt blocate lucrurile. Chiar domnia sa spune asta.

Pe de altă parte, Parlamentul este cu un deficit major de credibilitate, este la cea mai scăzută cotă. Dacă am face anticipate, am face alegeri pe noua lege. Vorbim de un Parlament mai suplu, flexibil, toate partidele vor face o selecţie mult mai normală pe nişte criterii de integritate, de etică pentru candidaţii pe care-i vor pune pe liste şi aşa mai departe. Mi-aş dori o resetare a scenei politice şi cred că alegerile anticipate reprezintă cea mai sănătoasă soluţie. Trebuie să ştim care este suportul electoratului acum, pentru ce partide şi să generăm un moment T zero", a declarat Alina Gorghiu.

În opinia şefei PNL, este necesar să punem punct şi să recreăm o discuţie într-un cadru firesc între puterile statului care sunt într-o permanentă stare de conflict.

"Preşedintele, pe de-o parte, are un guvern ostil. Guvernul, la acest moment, are un partid sau o coaliţie care îl susţine, care, mă rog, se pare că îi dă peste mânuţă lui Ponta, cel puţin pe Codul fiscal. Avem un Parlament care, din păcate, de cele mai multe ori e defazat în faza politicii guvernamentale. Reglementează Guvernul, nu mai reglementează Parlamentul şi tot aşa, suntem într-o stare permanentă de conflict între instituţii – Parlamentul cu justiţia. Nu vreau să vă mai dau exemple concrete pentru că ne vor ocupa toată seara. Atunci, o pârghie prin care să scoatem ţara din această situaţie ar fi alegerile anticipate. E greu să se realize acest lucru", a mai precizat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne