Alina Gorghiu: Ponta este un personaj toxic pentru ideea de respectare a Constituţiei

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Acuzaţi de premierul Victor Ponta că nu doresc să participe la procesul de revizuire a Constituţiei, liberalii îi dau o replică dură acestuia, prin vocea Alinei Gorghiu, co-preşedintele noului PNL.

"Vreau să-i dau un răspuns obraznicului domn Ponta pe tema Constituţiei, pentru că toată săptămâna trecută am văzut postări cu foarte multe semne de exclamare, pe facebook-ul domniei sale, în presa centrală, prin care îşi manifestă indignarea, vezi Doamne, că Partidul Naţional Liberal nu doreşte să participe la procesul de revizuire a Constituţiei. Vreau să îi spun că (...) Partidul Naţional Liberal are o poziţie foarte fermă, o poziţie constantă cu privire la revizuirea Constituţiei.", a declarat luni Alina Gorghiu, la finele şedinţei Comisiei de Unificare a PNL.

Co-preşedintele PNL a mai adaugat că liberalii vor participa la comisia de revizuire a Constituţiei şi, pe 12 mai, vor prezenta în plenul ei tezele care vor sta la baza revizuirii Constituţiei.

"A fost o decizie luată în unanimitate de Comisia de revizuire, motiv pentru care îl invit pe domnia sa (Victor Ponta n.r.), în condiţiile în care nu înţelege ce se întâmplă acolo să vină cu mine să participăm împreună la lucrările acesteia.", a adăugat Gorghiu.

Având în vedere că premierul a ridicat problema Constituţiei, la rândul ei, Alina Gorghiu, a adresat şi ea o serie de probleme PSD-ului şi premierului, pe care l-a acuzat că "habar nu are ce înseamnă să respecte Constituţia" şi că are cel mai mare palmares de demersuri împotriva Constituţiei.

În "palmaresul" demersurilor care încalcă Constituţia, Alina Gorghiu a inclus, în primul rând, faptul că premierul nu respectă dreptul fundamental al românilor din diaspora în exercitarea dreptului de vot, drept reglementat în Constituţie:

"Îi aduc aminte că avem un proiect cu privire la reglementarea dreptului de vot pentru diaspora, proiect pe care PSD nu îl vrea realitate. V-o spun şi astăzi, v-am spus-o şi acum câteva luni: o să vedeţi la alegerile din 2016, când diaspora nu va fi lăsată să voteze din pricina lipsei cadrului legislativ, pentru că Ponta nu vrea asta, pentru că diaspora nu-l votează pe Ponta. Calculele lui sunt cât se poate de simple, pragmatice, meschine.", a declarat Alina Gorghiu.

De asemenea, Alina Gorghiu a reamintit că premierul Ponta a refuzat să organizeze alegeri parţiale, încălcând hotărâri judecătoreşti şi nerespectând dreptul de vot al alegătorilor în diverse comunităţi.

Mai mult, co-preşedintele PNL a arătat că, deşi CCR a declarat neconstituţională ordonanţa 55 (ordonanţa traseismului local), încă nu s-a dat nicio lege care să anuleze efectele acestei ordonanţe:

"Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale îi spun domnului Ponta că Ordonanţa 55 este neconstituţională şi ar trebui să dea o lege de respingere a acestei Ordonanţe care să reglementeze efectele în sensul pierderii mandatelor aleşilor locali. Este o Ordonanţă pe care Ponta a dat-o la momentul respectiv visând că aşa va ajunge preşedinte al României. Păi cum respectăm Constituţia domnule Ponta, cum să revizuim Constituţia cu traseismul ţinut în floare pe masa PSD?", a declarat Gorghiu.

De asemenea, Alina Gorghiu l-a acuzat pe Ponta că este autorul moral al încălcării Constituţiei de către Călin Popescu Tăriceanu, "care spală rufele murdare ale PSD."

"Ponta este un personaj toxic pentru România, toxic pentru ideea de respectare a Constituţiei, toxic pentru ideea de respectare a statului de drept.", a adăugat Gorghiu, concluzionând că în aceste circumstanţe,"putem să vorbim foarte greu despre faptul că Ponta are vreo calitate morală să discute despre revizuirea Constituţiei."

Reamintim că premierul Ponta i-a acuzat pe liberali că încearcă să blocheze revizuirea Constituţiei şi a lansat luni "un apel" către aceştia "să nu blocheze şi practic, să închidă procesul de revizuire a Constituţiei.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne