Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova a fost rechemat din funcţie

Epoch Times România
25.04.2012

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, a fost rechemat din funcţie, în şedinţa de miercuri a guvernului de la Chişinău.

Premierul Vlad Filat nu a detaliat motivele acestei retrageri, dar a declarat în timpul şedinţei că ambasadorii sunt în misiune pentru a servi intereselor ţării.

Andrei Neguţă a fost protagonistul unui scandal de presă, în urma declaraţiilor dintr-un interviu acordat presei moscovite.

În acest material, el a declarat că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din Transnistria ar periclita stabilitatea Republicii Moldova şi a întregii zone.

Ulterior, Ministerul de Externe a catalogat drept regretabile afirmaţiile ambasadorului.

Retragerea trupelor ruse din zona separatistă a republicii Moldova este una dintre priorităţile coaliţiei de guvernare pro-europene de la Chişinău.

Ambasadorul Andrei Neguţă se afla la post din anul 2008, din timpul guvernării comuniste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor