Ambasadorul SUA: România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare

Adrian Zuckerman
Adrian Zuckerman (Ambasada SUA, Facebook)

România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în contextul în care recent Casa Albă a luat decizia de a retrage trupe din Germania, urmând ca o parte a efectivelor armate să fie relocate în alte state europene membre NATO.

”Sunt sigur că mulţi dintre voi aţi auzit recent că România va găzdui un număr substanţial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influenţă malignă. România este unul dintre pilonii şi partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite şi a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea şi securitatea graniţelor sale”, a declarat ambasadorul, citat de Hotnews, la reuniunea Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite de la Eforie Nord.

Zuckerman nu a făcut o trimitere explicită la recenta decizie a Washington-ului privind trupele din Germania, însă declaraţia sa vine la scurt timp după ce Statele Unite au decis retragerea a 11.900 de militari americani din Germania, urmând ca o mare parte dintre aceştia să fie relocaţi în Belgia, Italia şi alte ţări NATO. Anunţul a fost făcut miercuri de şeful Pentagonului, Mark Esper.

De asemenea, armata americană îşi va muta şi cartierul general din Europa, şi anume din Germania în Belgia.

Totodată, SUA intenţionează să relocheze trupe în Polonia şi statele baltice, dacă se ajunge la un acord cu aceste ţări cu privire la statutul lor.

De altfel, preşedintele SUA, Donald Trump, anunţa încă din luna iunie că are în vedere o retragere parţială a trupelor americane din Germania, pe fondul unei dispute de lungă durată cu Berlinul privind cheltuielile pentru Apărare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne