Ana Bogdan, sfertfinalistă la turneul WTA de la Limoges (Franţa)

Favorita numărul patru a competiţiei franceze a dispus în runda a doua de americanca Jamie Loeb, în două seturi, scor final 6-2, 7-6 (4).
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.
 
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.   (Getty Images)

Meci frumos reuşit de Ana Bogdan (25 ani, 71 WTA) la turneul WTA de la Limoges, miercuri seara, acolo unde în optimile competiţiei dotate cu premii totale de 125.000 de dolari, a avut-o ca oponentă pe sportiva din Statele Unite, Jamie Loeb (23 ani, 183 WTA).

Cotată cu şansa a patra la cucerirea trofeului, Bogdan a avut nevoie de 79 de minute de joc efectiv pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a tabloului de simplu.

Reprezentanta ţării noastre a jucat fără greşeală în primul set, pe care şi l-a adjudecat destul de uşor cu 6-2. În schimb, în partea a doua a întâlnirii românca a întâmpinat o rezistenţă mai mare din partea adversarei sale, cea din urmă fiind foarte aproape de a întoarce rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj. Aceasta a condus în trei rânduri cu 2-0, 4-1 şi 5-3, dar ambiţia mărită arătată de campioana noastră, alături de o bună concentrare, a reuşit să întoarcă scorul. Lupta finală s-a dat în tiebreak, unde Ana a avut câştig de cauză, scor final 6-2, 7-6 (4).

În urma acestui rezultat, Ana Bogdan şi-a asigurat un cec în valoare de 3.226 euro şi 29 de puncte WTA.

În continuare ea va juca cu învingătoarea dintre franţuzoaica Audrey Albie şi rusoaica Evghenia Rodina.

Într-un alt meci, principala favorită Mihaela Buzărnescu, a cedat în prima rundă în faţa luxemburghezei Mandy Minella, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport