Anatol Şalaru: Este umilitor ca Dodon să stea la o masă cu cei care i-au împuşcat cetăţenii

În incinta ambasadei Rusiei la Chişinău, Dodon împreună cu reprezentanţi ai Transnistriei şi Rusiei ar fi sărbătorit ziua Armatei Sovietice, ceea ce în opinia lui Şalaru constituie o umilinţă şi sfidare.
Anatol Şalaru, ministrul Apărării
Anatol Şalaru, ministrul Apărării (facebook.com)

Anatol Şalaru afirma că Igor Dodon este un trădător pe care istoria îl va pune la locul potrivit deoarece el nu pierde nici o ocazie de a umili Republica Moldova şi cetăţenii ei. Ultima acţiune a lui Dodon în acest sens o reprezintă participarea la sărbătorirea zilei Armatei Sovietice, desfăşurată în sediul Ambasadei Rusiei de la Chişinău, alături de aşa-numitul ministru al Apărării din Transnistria.

”Este umilitor ca un şef de stat să stea la aceeaşi masă cu cei care i-au împuşcat cetăţenii, cu cei care zi de zi exersează cum să invadeze Republica Moldova. Este un afront, o jignire şi o sfidare adusă sutelor de tineri basarabeni morţi în conflictul de pe Nistru, apărând Republica Moldova de cei cu care Igor Dodon se pupă astăzi la scenă deschisă”, scrie Şalaru pe pagina sa de socializare.

Fostul ministru al Apărării menţionează că printre cei prezenţi ”la sindrofia” de la ambasada rusă s-a numărat şi Igor Gorgan, fostul şef de Stat Major al Armatei Naţionale pe care l-a demis încă din 2016.

”Din păcate, nimeni din conducerea Republicii Moldova nu a luat atitudine faţă de prezenţa ”demnitarilor” transnistreni pe teritoriul Republicii Moldova. Nici Ministerul de Externe, nici Ministerul Apărării şi nici liderii politici.”

În concluzie, Şalaru aminteşte că pe 2 martie se vor comemora 25 de ani de când separatiştii transnistrieni şi armata a 14-a au atacat Moldova, iar cu această ocazie trebuie onoraţi cei care şi-au jertfit viaţa şi au pus ”temelia acestei bucăţi de pământ”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe