Andreea Cosma şi-a înfiinţat cabinet notarial împreună cu o fostă judecătoare CCR. Familia Cosma, beneficiară a deciziilor CCR

Andreea Cosma
Andreea Cosma (Andreea Cosma / Facebook)
Loredana Diacu
16.01.2023

Fostul deputat PSD Andreea Cosma, fiica fostului baron PSD de Prahova Mircea Cosma, şi-a înfiinţat în Bucureşti un cabinet notarial împreună cu fosta judecătoare CCR Simona Maya Teodoriu, actualmente parlamentar PSD.

Informaţia a fost făcută publică de fostul jurnalist Ionel Stoica, pe Facebook. Potrivit acestuia, cele două sunt asociate în Cabinetul notarial Seven, aflat în cartierul Dorobanţi, o zonă exclusivistă a Bucureştiului, lângă clubul de fiţe Nuba.

Cabinet notarial (Facebook, Ionel Stoica)
Cabinet notarial (Facebook, Ionel Stoica)

Stoica mai susţine că Maya, fost judecător CCR şi în prezent colegă de birou cu Andreea Cosma este în prezent pe lista scurtă a PSD pentru a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei (alături de Laura Vicol şi Robert Cazanciuc).

Stoica mai reaminteşte că familia Cosma a fost beneficiară a deciziilor CCR.

Redăm postarea lui Ionel Stoica:

"Faceţi cunoştinţă cu Andreea şi Maya. Şi-au deschis cabinet notarial în Dorobanţi, lângă clubul Nuba. Dacă nu ştiţi cine sunt cele două amazoane ale Justiţiei, vă zic eu o poveste frumoasă, nu este foarte lungă, dar este elocventă pentru marasmul în care colcăie Justiţia.

Andreea Cosma este fostă deputată PSD, fiica celebrului Mircea Cosma- fost mare baron de Prahova. Dacă s-ar decerna un premiu de cum să tergiversezi judecarea unui dosar de corupţie, Andreea Cosma ar fi acum pe podium, alături de tatăl şi fratele ei- Vlad Cosma, ex-deputat PSD. Sigur că da, ştim cu toţii, în momentele cheie au beneficiat de ajutorul Curţii Constituţionale care a dat decizii esenţiale pentru dosarele lor- dezincriminarea parţială a abuzului în serviciu, nelegalitatea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte, nelegalitatea completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte- nespecializate în judecarea faptelor de corupţie, anularea interceptărilor realizate de serviciile secrete, decizia privind martorii sub acoperire şi, mai nou, cea privind prescrierea faptelor.

Sigur că a fost o coincidenţă în septembrie 2017, când actualul preşedinte CCR, Marian Enache (numit în CCR în 2016), s-a întâlnit împreună Mircea Cosma, care era atunci condamnat, în prima fază a procesului, la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Toţi membrii familiei Cosma au fost condamnaţi iniţial în dosarele de corupţie în care au fost judecaţi la ani grei de închisoare: Mircea Cosma- 8 ani, Vlad Cosma- 5 ani şi Andreea Cosma- 4 ani. În urma deciziilor CCR, sentinţele au fost desfiinţate, iar rejudecarea proceselor trenează în instanţele din Prahova până la prescrierea faptelor. Tot o coincidenţă este faptul că Andreea Cosma este colegă cu Simona Maya Teodoriu în cabinetul notarial Seven.

Simona Maya Teodoriu a fost judecător la CCR (2015-2019, pentru restul de mandat al lui Toni Greblă) şi a intrat în Camera Deputaţilor pe listele PSD Prahova, pe locul care era rezervat Andreei Cosma. Se află, în prezent, pe lista scurtă a PSD pentru a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei (alături de Laura Vicol şi Robert Cazanciuc), după rotativa guvernamentală cu PNL, din mai 2023, potrivit presei. Simona Maya Teodoriu a fost promovată în politică mare de Rodica Stănoiu- membru de frunte al Guvernului Adrian Năstase (a fost secretar de stat la MJ). Adevărul este că şi-a pus cariera în slujba PSD pentru demnităţi şi funcţii, a fost secretar de stat pentru mai mulţi miniştri PSD- Titus Corlăţean, Victor Ponta, Dan Şova şi Robert Cazanciuc. În fine, Viorica Dăncilă a promovat-o Secretar de Stat - Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), iar Marcel Ciolacu i-a asigurat un fotoliu în Parlamentul României.", scrie pe Facebook Ionel Stoica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor