Andreea Paul: Academia lui Oprea, o structură parazitară. Nu a produs nicio lucrare ştiinţifică de profil

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, trebuie să-i ceară vicepremierului Vasile Dâncu să renunţe la sinecura de la controversata Academie de Ştiinţe a Securităţii Naţionale (ASSN) înfiinţată de generalul Gabriel Oprea, i-a transmis tehnocratului liberala Andreea Paul.
Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Membrii unei structuri academice parazitare - ASSN - primesc rente viagere pe viaţă de la stat deşi nu au produs nicio lucrare ştiinţifică de profil. Ar fi mai bine ca aceşti bani să meargă în direcţia indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, unde ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, anunţă că sunt probleme, a opinat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Andreea Paul.

"Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, arată că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului a fost de 70 milioane lei. Cu 20 milioane lei mai mult decât estimarea iniţială. Este o problemă reală şi e necesară o dezbatere publică. În acelaşi timp, nu înţeleg de ce nu se rezolvă de mai bine de o jumătate de an o situaţie revoltătoare: membrii unei structuri academice parazitare primesc rente viagere pe viaţă.

Sunt românii de acord cu plata salariului mediu pe economie, pe viaţă, pentru "academicienii" instituţiei create de Gabriel Oprea în 2012? De ce nu a simţit Guvernul nevoia să le comunice românilor toate aceste detalii şi să ceară o dezbatere publică? Renunţarea la aceste rente viagere pentru-nu-se-ştie-ce-merite ar putea fi una din sursele de finanţare ale surplusului bugetar necesar mamelor? La ce foloseşte această pseudo-academie?", a declarat Andreea Paul.

Potrivit deputatei PNL, pe site-ul Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale nu există nicio lucrare ştiinţifică de profil, astfel că singura certitudine este plata salariilor membrilor cu 98% din bugetul alocat de la stat şi nicio cercetare realizată.

"Domnule ministru Pîslaru, cereţi-i domnului vicepremier Vasile Dâncu să renunţe la sinecura de la ASSN! Iar la următoarea rectificare bugetară din acest an, propun Guvernului ca pentru plata indemnizaţiei mamelor să se diminueze sumele aferente pentru capitolul bugetar 53.01 din anexa nr. 3/25 al bugetului Ministerului Educaţiei, titlul 51 numit 'Transferuri între unităţi ale administraţiei publice', din care se finanţează prin derogare de la lege ASSN. Aceasta este contribuţia mea la dezbaterea publică generată de Ministrul Muncii", a adăugat Andreea Paul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne