Andreea Paul: "Ponta atacă profesiile liberale!"

Andreea Paul
Andreea Paul (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Ponta atacă profesiile liberale, cea mai supravegheată şi cea mai şicanată categorie de cetăţeni de către regimul Ceauşescu, acuză prim-vicepreşedintele PNL, Andreea Paul, comentând proiectul de hotărâre de guvern, prin care se doreşte ca activităţile independente desfăşurate de profesiile libere sau în baza contractelor de drepturi de autor să fie reclasificate în activităţi dependente şi taxate în acelaşi regim ca salariile.

"Măsura care se întrevede a fi adoptată prin HG contra profesiilor liberale de către Guvernul Ponta loveşte în medici, farmacişti, arhitecţi, consultanţi fiscali, de marketing, avocaţi, jurnalişti şi alte categorii, profesii care reprezintă pentru PNL o extrem de importantă comunitate de cetăţeni ai României. De altfel, ei reprezintă simpatizanţi ai Partidului Naţional Liberal. Nu cred că PSD nu s-a gândit la acest lucru!", susţine Andreea Paul, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Deputata liberală mai susţine că această tendinţă uniformizatoare a stângii, care consideră că profesioniştii liberali sunt o categorie de angajaţi, este de sorginte comunistă.

"Cum să loveşti în veniturile lor? De unde tendinţa aceasta uniformizatoare a stângii care consideră că profesioniştii liberali sunt o categorie de angajaţi? Nu cumva tendinţa aceasta vine din marxism, din comunism? Înainte de ’89, aceasta a fost cea mai supravegheată şi cea mai şicanată categorie de cetăţeni de către regimul Ceauşescu. Aceasta a fost categoria profesională care a constituit dizidenţa anticomunistă. Aceasta a fost poate categoria principală de cetăţeni care a dus la căderea regimului. Ne reîntoarcem la acele vremuri?", se întreabă Andreea Paul.

În viziunea deputatei PNL, abuzuri particulare în ceea ce priveşte impozitarea profesiilor liberale care apar în momentul în care un angajat abuzează, sau un personaj "dubios "trebuie să primească mită şi declară în mod ilegal că practică o profesie liberală, trebuie analizate fiecare în parte, nu la grămadă, "pe stilul heirupist al stângii: “La impozitarea profesiilor liberale se fură nişte bani. Hai să le mărim tuturor impozitele ca să reducem pierderile şi să descurajăm declararea ca practicant al unei profesii liberale“.

"Aşa ceva nu se poate! Dacă Guvernul nu va retrage această Hotărâre de Guvern, cred că sutele de mii de oameni cu profesii liberale care vor fi afectaţi vor ieşi în stradă! Au făcut-o în timpul Comunismului. O vor face şi în timpul Pesedismului!", concluzionează Andreea Paul.

Reamintim că Ministerul Finanţelor a lansat, în urmă cu o săptămână, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea normelor de aplicare a Codului Fiscal. Odată intrat în vigoare, actul normativ va elimina restricţia pe care inspectorii ANAF o aveau în reconsiderarea activităţilor independente care generează venituri din profesii libere, precum şi drepturile de autor şi drepturile conexe.

Această decizie va afecta o gamă largă de profesii care, potrivit datelor Uniunii Profesiilor Liberale din România, au în total în jur de 400.000 de membri, reprezentând aproximativ 8% din forţa de muncă activă pe piaţa muncii, potrivit cursdeguvenare.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne