Andrei Năstase: Guvernarea loveşte în noi pentru că mai ales de noi se teme cel mai mult

Odată cu apropierea protestului de duminică, s-a intensificat şi campania de hărţuire, intimidare şi denigrare împotriva membrilor şi activiştilor Platformei DA, a precizat Năstase.
Andrei Năstase, liderul Platformei DA
Andrei Năstase, liderul Platformei DA (Epoch Times România)
Maria Maevschi
15.09.2017

În contextul protestului care urmează să aibă loc duminică, 17 septembrie, în scuarul Parlamentului, împotriva membrilor şi activiştilor Platformei Demnitate şi Adevăr, campania de hărţuire, intimidare şi denigrare a fost amplificată, a afirmat liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Mai mult decât atât, Năstase a menţionat că amploarea persecuţiilor activiştilor Platformei DA a devenit una fără precedent în ultima perioadă, „în comiterea lor fiind implicate mai multe instituţii de stat şi media controlate de Plahotniuc”.

„Cei care au furat miliarde din bugetul statului, au ajuns să intimideze oameni oneşti, care au mici afaceri pentru a-şi întreţine familiile, doar pe motiv că îşi exercită drepturile stipulate în Constituţia ţării şi se implică în activităţi civice şi politice, îndreptate spre scoaterea Republicii Moldova din captivitatea mafiotă. Doar în ultimele câteva zile au fost supuşi unor persecuţii total nejustificate Arina Spătaru, Ruslan Verbiţchi, Andrei Magalu, Sergiu Cibotari, Constantin Nicolaev şi alţi membri şi simpatizanţi ai Platformei DA”, se arată într-o declaraţie a Platformei DA.

Năstase consideră că această campanie de hărţuire, intimidare şi denigrare a fost amplificată în special acum pentru că ar fi vorba de o tentativă jalnică de intimidare a cetăţenilor în legătură cu protestul masiv preconizat pentru 17 septembrie, în speranţa că acţiunea populară nu va avea anvergura scontată.

Totodată, preşedintele Platformei DA a specificat faptul că, la fel cum s-a întâmplat anterior, şi de această dată se repetă situaţia când Plahotniuc şi uneltele sale penale comit ilegalităţi şi ponegresc în cel mai mârşav mod membrii şi simpatizanţii Platforma DA tocmai în perioada în care organismele internaţionale au comandat un sondaj de opinie ce vizează ratingul partidelor politice şi al liderilor lor.

„Campaniile de denigrare şi intimidare sunt pe larg oglindite în presa mogulului psihopat, pentru a demoniza şi incrimina oponenţii politici, astfel influenţând artificial simpatiile şi antipatiile politice. Modalităţile de intimidare sunt multiple: percheziţii directe la domiciliu, controale la oficii pe motive inexistente, în prezenţa echipelor de filmare de la Publika TV, urmărire în plină zi, filare, interceptare a convorbirilor telefonice (inclusiv a celor purtate cu părinţii, rudele şi prietenii), organizare a diversiunilor etc.”, a explicat Andrei Năstase.

Dacă până acum erau hărţuiţi mai mult liderii de vârf ai Platformei DA, în prezent campania de persecuţie s-a extins şi asupra persoanelor care participă la organizarea în teritoriu a întâlnirilor liderilor Platformei DA cu cetăţenii deşteptaţi. Totuşi, de cele mai multe ori, oamenii au venit cu mesaje de încurajare şi susţinere la adresa membrilor Platformei DA, ştiind că „guvernarea loveşte în noi atât de disperat, tocmai pentru că mai ales de noi se teme cel mai mult”.

„Platforma Demnitate şi Adevăr reiterează hotărârea fermă de a se apăra şi de a-i apăra pe toţi cei supuşi atacurilor mârşave ale unei puteri criminale, putrede, ipocrite şi lipsite de legitimitate. Totodată, chemăm populaţia să vină masiv la protestul de duminică, 17 septembrie, organizat de Consiliul Marii Adunări Naţionale pentru a ne revendica drepturile constituţionale. Veniţi să protestăm împreună!”, a conchis Andrei Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor