Andrei Năstase: Plahotniuc merge pe drumul lui Ianukovici. Este în stare să tragă în oameni

Decizia magistraţilor de la Chişinău de a invalida alegerile locale din capitală este criticată dur de partenerii externi. Înalţi oficiali ai instituţiilor europene vorbesc despre îngheţarea finanţărilor, în pericol fiind şi regimul liberalizat de vize, a punctat Năstase.
Andrei Năstase, preşedintele Platforme Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, preşedintele Platforme Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)
Maria Maevschi
28.06.2018

În contextul creării la Chişinău a Mişcării de Rezistenţă Naţională, în vederea demolării dictaturii instaurate odată cu invalidarea alegerilor locale din capitala Republicii Moldova, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase s-a adresat tuturor cetăţenilor ca să creeze în fiecare sat, şcoală, spital, întreprindere celule de rezistenţă cetăţenească.

”Ceea ce a făcut justiţia controlată plenar de mafie şi Plahotniuc este un atentat la tot ce înseamnă Republica Moldova şi este de fapt o uzurpare a puterii în stat. Îndemnul nostru este să facem această mişcare cât se poate de repede astfel încât duminică să mobilizăm cât se poate de multă lume în Piaţa Marii Adunări Naţionale la ora 14:00”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferinţe de presă.

Nemulţumiţi de modul în care Televiziunea Naţională a mediatizat protestele anterioare desfăşurate la Chişinău, membrii Mişcării de Rezistenţă Naţională au solicitat timp de antenă până duminică pentru a promova protestul, iar duminică pentru a-l mediatiza.

Totodată, liderul Platformei DA a punctat că preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc merge pe drumul lui Ianukovici, adăugând că ”în toamnă va fi mult mai greu, iar acest individ este în stare să tragă în oameni. Pentru a-şi salva libertatea şi averile ilicit dobândite este în stare de orice. Noi suntem gata să mergem până la capăt, dar e nevoie de o prezenţă masivă în Piaţa Marii Adunări Naţionale”.

Năstase a ţinut să sublinieze că decizia magistraţilor de la Chişinău de a invalida alegerile locale din capitală nu este criticată doar acasă, ci şi în străinătate.

”În ultima perioadă de timp, tot mai mulţi oficiali europeni, şi nu doar din unele partide europene, dar chiar şi înalţi oficiali ai instituţiilor europene vorbesc tot mai mult şi mai mult despre îngheţarea finanţărilor, în pericol fiind şi regimul liberalizat de vize care ar putea să fie afectat de derapajele antidemocratice la care se dedă această guvernare”, a punctat liderul Platformei DA.

Mai mult decât atât, Andrei Năstase a specificat că preţul ilegalităţilor, derapajelor din justiţia moldovenească şi instalării dictaturii în Republica Moldova îl vor plăti cetăţenii, nu Plahotniuc, Filip, Candu, şi alţii, ”iar consecinţele vor fi nefaste nu doar pentru noi, ci şi pentru copiii şi nepoţii noştri”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor